Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnego dnia nie wiem co mi do łba szczeliło ale przy myciu auta postanowiłem wymyć maske pastą BRIL 852. Efekt taki ze pod słońce są plamy tam gdzie bardziej zacierałem w okregi i maska jakby wypowiała...ciezko mi stwierdzic czy to zatłuszczenie czy cos poważniejszego. Jak przejade palcem badz nawilżoną scierka to od razu znika, jednak zaraz po wyschnieciu plamy wracają...Szorowałem ludwikiem bo ponoć on takie coś rozpuszcza, ale moze sa specialne preparaty aby temu zaradzic??????

pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie uszkodziłes blyszczaca warstwe lakieru bezbarwnego, teraz to chyba jedynie polerka uratuje sprawe.Z opisu wynika raczej ze to pasta do nie do nadawania koncowego pieknego polysku ale do usuwania jakis niedociagniec lakierniczych. teraz Tempo i ogień.

BRIL 852

Pasta polerska lekkościerna

C 5

Zastosowanie

Bezsilikonowa pasta polerska lekkościerna do stosowania na powłokach samochodowych.

Dane techniczne

Termin ważności: 24 m-ce Gęstość: 0,877 g/cm³ Wydajność: m²/l na1 μm Kolor: biały Zawartość części stałych: 20,9 % wagowo

Przygotowanie podłoża:

Szlifowanie: P1200 – P2000 – P3000.

Przetrzeć szlifownany obszar czystą suchą ściereczką antystatyczną.

Proporcje mieszania

BRIL 852 jest gotowy do użycia

Aplikacja

Produkt nakładać ręcznie nie strzępiącą się szmatką lub maszynowo przy użyciu bardzo delikatnej gąbki.

Nakładać za pomocą dobrze nasączonej gąbki, maszynowo (500obr./min.).Następnie zwiększyć obroty do 2000 obr./min. i polerować do zniwelowania błędów.

Ewentualne resztki produktu zdjąć przy użyciu suchej, czystej szmatki.

Prace następne

Powierzchnię można polerować przy użyciu FINE BRIL.

Jeśli to konieczne polerować powierzchnię przy użyciu mleczko nabłyszczające bez zawartości silikonu w celu uzyskania głębokiego połysku.

Należy

Opublikowano

Aha...

Zamiast tempe, nie lepiej kupic specialna paste polerska??? mam srebny kolor buni, lecz nie wiem dokladnie jaki symbol - mozna to jakos odczytac i kupic specialnie pod kolor??

pozdrawiam