Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałem dołożyć do 650 tuner TV, pojechałem sprawdzić w serwisie czy jest to możliwe. Mądry Pan sprawdził w jeszcze mądrzejszym komputerze i odpowiedzial, że w wersji z nightvision nie jest możliwe doposażenie auta w tuner TV ani odbiornik DVD. Niestety nikt w serwisie nie umiał odpowiedzieć na pytanie "z jakiego powodu?". Może jest wśród Was ktoś, kto zna odpowiedź a może Mądry Pan się myli?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co za bullshit. Temu panu tego pieknego auta bym juz w rece nie dawal. Pokazalbym natomiast mu na koniec ten cennik: http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/prices/_shared/pdf/BMW_6_E63_E64_01.08.2009.pdf?download=true

Napisane jest tam ewidentnie:

611 BMW Night Vision 9 314 PLN

Dostępne tylko w połączeniu z systemem nawigacyjnym z funkcją TV

Cennik jest tak skonstruowany, ze jesli jakis element wyklucza inny, jest to podkreslone.

Swoja droga napisz cos o uzytkowaniu Nightvision. Slyszalem ze wspaniale i niezwykle pomocne urzadzenie.

ps.

Napisz jaki konkretnie masz samochod. Wnioskuje, ze nie jest to M6, bo w M6 Nightvision jest niedostepne.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

cześć,

650i 2006 rok, kolega z innego forum sprawdził w swoim serwisie po numerze VIN, że w związku z problemami technicznymi współpracy NightVision z funkcja TV - nie są te dwie opcje instalowane łącznie.

Widziałem materiały, które przesłałeś - stąd moje zdziwienie kiedy usłyszałem opinie ASO.

Opublikowano
Jeśli zaś chodzi o działanie samego systemu NightVision to jest on szczególnie przydatny w jeździe słabo oświetlonymi drogami, we mgle, kiepskich warunkach pogodowych. System działa bardzo dobrze, można ustawić odległość pracy kamery. Z tego co wiem w nowych wersjach dostępna jest funkcja automatycznego wykrywania postaci, nie wiem czy np. zwierząt też?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sam rozgladalem sie za tym autem i pamietam, ze widzialem ten "zestaw" razem. Poniewaz glowy nie dalbym uciac za moja pamiec, to poszukalem troche i wytlumacz mi prosze to: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=118557874&__lp=55&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=27%2C28%2C29%2C30%2C31%2C32&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=Limousine&categories=Cabrio&categories=SportsCar&lang=de&pageNumber=1

Albo to:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=109258345&__lp=55&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=27%2C28%2C29%2C30%2C31%2C32&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=Limousine&categories=Cabrio&categories=SportsCar&lang=de&pageNumber=1

Czy moze to:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=117595734&__lp=55&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=27%2C28%2C29%2C30%2C31%2C32&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=Limousine&categories=Cabrio&categories=SportsCar&lang=de&pageNumber=2

Ktos tu cos kreci... :norty:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Raczej nie mam powodu do kręcenia skoro sam zadałem pytanie i szukam na nie odpowiedzi. Jeśli spojrzysz na ogłoszenia sprzedaży serii 6 z roku 2006 - w żadnym (przynajmniej mi się to nie udało) nie znalazłem kombinacji NV plus TV. W serwisie powiedziano, że jeszcze w roku 2005 montowano te systemy łącznie, potem ze względu na ich wadliwe współdziałanie - przestano. Być może taka konfiguracja została z czasem dopracowana, poprawiono usterki i znowu można ją zamówić ? Sam nie wiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Heh, przeciez nie twierdze, ze Ty cos krecisz, wydawalo mi sie, ze byc moze ktos wprowadza Cie w blad. Powiem szczerze, ze troche to dziwne, ze w momencie gdy 2 elementy w jakis tajemniczy sposob "zle wspoldzialaly" do roku 2006, po prostu przestano je montowac razem, zamiast zmienic ktorys z nich... Zwlaszcza jesli tu chodzi o tak popularny dodatek jak TV, czy tak mocno reklamowana Nightvision.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 1 miesiąc temu...