Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W mojej e39 (wersja po zmianach w 2000) jest fabryczny zestaw do telefonu w podłokietniu z centralką w bagażniku po lewej. Jest on zintegrowany z przyciskami na kierownicy i z pewnie tez z MIDem. Szkoda by mi do było wywalać i wstawiać bluetootha za 300 pln bo pozbawił bym sie korzyści wynikających z tej integracji. Sprzwdziłęm po numerach i jest to zestaw do motoroli V3690 i V50 (chyba najgorsze telefony świata, ale cóż...) Tak więc zakupiłem za 30 pln :) taką motorolę ale sysytem jej nie wykrywa - pewien elektryk powiedział mi, że w telefonie musi być specjalny soft pod BMW. Czy to prawda ? Jeżeli tak to czy ktoś wie kto to robi ? Czy jest może opcja zainstalowania innego telefonu przy zachowaniu sterowania z kierownicy ? Wiem, ze narzuca sie tutaj rozwiązanie w postaci zamontowania nowego zastawu BMW Bluetooth - dowiadywałem sie - cena od 4000 pln :).

Pozdrawiam.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
Witam,

W mojej e39 (wersja po zmianach w 2000) jest fabryczny zestaw do telefonu w podłokietniu z centralką w bagażniku po lewej. Jest on zintegrowany z przyciskami na kierownicy i z pewnie tez z MIDem. Szkoda by mi do było wywalać i wstawiać bluetootha za 300 pln bo pozbawił bym sie korzyści wynikających z tej integracji. Sprzwdziłęm po numerach i jest to zestaw do motoroli V3690 i V50 (chyba najgorsze telefony świata, ale cóż...) Tak więc zakupiłem za 30 pln :) taką motorolę ale sysytem jej nie wykrywa - pewien elektryk powiedział mi, że w telefonie musi być specjalny soft pod BMW. Czy to prawda ? Jeżeli tak to czy ktoś wie kto to robi ? Czy jest może opcja zainstalowania innego telefonu przy zachowaniu sterowania z kierownicy ? Wiem, ze narzuca sie tutaj rozwiązanie w postaci zamontowania nowego zastawu BMW Bluetooth - dowiadywałem sie - cena od 4000 pln :).

Pozdrawiam.

Z tym specjalnym softem to raczej bajka. Tak samo probowali mi

wmowic w Mercedesie ze fabryczny zestaw wymaga nokii 6110 z

rzekomo mercedesowska wersja softu. Pozniej okazalo sie, ze

po prostu mial buga i z niektorymi wersjami nie dzialal - wymiana

centralki na nowsza wersje pomogla.

Same graty do zestawu bluetooth mozna trafic czasem na Allegro,

mysle ze za 1500 PLN dalo by sie skompletowac taki zestaw.

Sam zastanawialem sie co z tym zrobic ale poki co obczailem tylko,

ze do fabrycznego zestawu mozna podpiac audio od jakiegos

niefirmowego kitu - zysk bedzie taki, ze dzwiek bedzie przez

glosniki (regulowany potencjometrem) bedzie dzialac wyciszanie no

i przy odrobinie szczescia da uzyc sie firmowego mikrofonu. Cala

reszta funkcji - integracja z MID i sterowaniem z lenkrad nie bedzie

dzialac.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl