Skocz do zawartości

Becia strzela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje Bmw e30 325i zaczelo strzelac! Strzela za kazym razem jak sie wkreci ja powyzej 2500 obr/min NIEDA SIE JEZDZIC POMOZCIE!

Opublikowano
zdecydowanie popieram - ja mialem to samo - tz jak wchodzil na obroty to przerywal tak jakby nie dostawal paliwa - jak bylo na polu zimno to bylo dobrze , jak sie tylko ocieplilo to masakra
Opublikowano
  • Autor
Wydaje mi sie ze przeplywomierz nie ma nic wspolnego z gazem przeciez on steruje mieszanka paliwa nie gazu a strzela na gazie i na bezynie
Opublikowano

Strzela w dolot, a nie w wydech :?: :twisted2:

Kłopot pojawił się nagle, czy było z dnia na dzień coraz gorzej :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor

tak strzela w dolot nie w wydech

a stalo sie z dznia na dzien

Opublikowano

miałem to samo w 520i, wyrególowali gaz i jest git

a jeśli chodzi o benzynę to przepływonierz albo wtrysk, u mnie tak było,

Opublikowano

napisz jaki masz typ gazu - elektryka czy nie

jak na gazie strzela to moze byc kilka przyczyn: zbyt uboga mieszanka, usterka kompa gazu, walnieta sonda lambda, usterka zaplonu - stare kable wysokiego napiecia, brud na rozdzielaczu, stare swiece lub wypalone badz zalane, uwalony modului zaplonoweg-ecu, wlaniety wzmacniacz zaplonu

co do beznyny to nie wiem za bardzo bo tego jeszcze nie musialem przerabiac - odpukac, ale imho masz problem z zaplonem takze posprawdzaj kable, swieczki, cewke, rozdzielacz, a jak wszystko bedzie ok to sprawdz ecu, najlepiej podepnij sprawny na 100%

Clear for take off!