Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! mam takie małe pytanie może ktoś już sie z czymś takim spotkał. A wiec gdy chce energicznie przyspieszyć samochód dziwnie sie zachowuje przyspiesza nagle traci na ułamek sekundy przyspieszenie po czym dalej przyspiesza jest to strasznie denerwujące i do 5 tys obrotów ma miejsce okolo 3 razy .Wygląda to tak jakby paliwo słabo leciało ..oczywiście wymieniłem już jakis czas temu filtr paliwa lecz nie pomogło...zaznacze też ze samochod jadąc na LPG jedzie normalnie, lecz wolałbym jezdzić na benzynie bo z LPG to same problemy.. Kiedyś po wystrzale gazu poszła mi klapka od plastikowej przepustnicy w kolektorze czy to moze byś spowodowane brakiem te przesłony??? Jeśli ktos wie to proszę niech napisze.

BMW 316i '96

Opublikowano
No masz kolego racje dlatego tez zrezygnowałem całkowicie z jazdy na gazie jakies 2 miesiace temu ale niestety samochod nie chodzi tak jak powinien
Opublikowano

Możesz zresetować komputer, zobaczysz może coś mu się na chwilę poprawi (na chwilę bo tym nie uleczysz).

Możesz podjechać pod komputer i może coś wyskoczy.

Może masz uwaloną lambdę, daje nieprawidłową mieszankę i szarpie na benzynie, a Twoja instalacja LPG z niej nie korzysta i dlatego jedzie dobrze.

A co do instalacji, albo ją doprowadź do ładu, albo wyrzuć całkiem z auta, brak sensu balast wozić jeśli się z niego nie korzysta. A najlepiej to przerób na sekwencję i jeździj taniej.