Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie robiłem przekładkę w swojej buni z m20b20 na m20b25 został komputer z m20b20 czy ten komputer muszę wymienić taki jak powinien być w m20b25 :?:

czy ten komputer wpływa na gorsze osiągi tego silnika np dawkę paliwa itd :?: pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Teoretycznie sterownik też powinieneś wymienić na taki z M20B25, oczywiście uwzględniając na jakim motronicu pracuje ten przeswapowany motor. Z drugiej strony jestem pewien, że już teraz czujesz niezły przypływ mocy...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
moc ma przyspieszenie tez jest niezłe ale coś nie do końca W tym tygodniu zmienię na taki komp jaki fabryka montowała :)
Opublikowano

ja do takiej samej operacji podchodzę w weekend

kupiłem silnik m20b25 razem ze skrzynią biegów i razem z nią chciałbym go wymienić

powiedzcie mi czy bedę miał duże problemy żeby stary razem ze skrzynia wyciągnąć i nowy w całości ze skrzynią włożyć - czy trzeba wkładać osobno , najpierw skrzynia później silnik ?

Opublikowano
trochę kłopotów będzie z wsadzeniem tego silnika najlepiej wkładać ze skrzynia biegów bo ciężko jest najpierw silnik włożyć i skrzynie albo odwrotnie (wiem bo robiłem sprzęgło kilka miesięcy temu ) ja miałem silnik z bmw e34 także łapy pod silnik musiałem przekręcić od dwu litrówki m20b20 skrzynie biegów tez mam od m20b20 swap robiłem 1 dzień :) życzę powodzenia
Opublikowano

najważniejsze ze jest to fizycznie do wykonania .... !!!

bedzie nas 3 - ja , ojciec i szwagier , więc może damy radę :):):) w piątek po robocie chcę silnik wyciągnąć , a w sobotę od rana wziąć się za wkładanie

dzięki !!! :)

Opublikowano
Fizycznego wysiłku będziecie trochę mieli :) najgorzej jest podnieść na wysokość lamp przednich :? pozdrawiam
Opublikowano

pomoże nam tzw wielokrążek i stalowy tragarz w poprzek garażu :)

.... nie mogę się już doczekać