Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jestem nowy i zielony na temat BMW ale szukam auta dla siebie i mysle sobie czemu nie bmw najlepiej 318 i znalazłem takie autko ale chyb ata cena to niska jak na autko a to oznacza duzego dzwona ? http://www.lech.auto.com.pl/index.php?wd=p&rd=o&zd=0&d=1&o=1&k=1&c=1&g=1&ps=a&lw=25&no=35&id=c557a099482f5ff27838fdf2aa9026aa2ceb41&all=37

zgodzicie się ze mną czy jestem w błedzie a i powiedzcie mi ile kosztuje ubezpieczenie srednio takiego auta czyli oc i ac bo moze wyjsc ze mnie nie stac na bmw :((

pozdrawiam

Opublikowano
Najlepiej poproś ładnie na forum, żeby któryś z forumowiczów z okolic Żor, w miarę zorientowany technicznie, podjechał do komisu, obejrzał ten konkretny egzemplarz i wydał swoją (do niczego nie zobowiązującą) opinię.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Cena wcale nie taka okazyjna. A auto wygląda nawet fajnie :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

zgodnie z pomysłem mojego przedmówcy zwracam się z prośbą jesli ktos ma możliwośc bycia w zorach i chce pomóc to bede wdzięczny

pozdrawiam

Opublikowano

Ostatnio na allegro w rozbitkach byl compact z 98 lub 99roku, do pomalowania 3 elementy ktore zostaly wymienione tzn. maska i blotniki przod, lecz nie wiadomo jak bylo bite. Silnik tez 1.8, gosc chcial za nia 15tys + oplaty, ale ta jest zdecydowanie ladniejsza i bardziej zadbana więc wydaje mi sie ze jezeli mechanicznie wszystko ok to dobra cena chociaż nie mala, lecz warto dolozyc i miec pewne auto niz pozniej plakac....

Pozdrawiam.

Opublikowano
Cena nie jest niska jak za takie auto w tym roczniku. Wyglada na zadbane, ma ładne kółka i cena tez dlatego troche wyzsza. Gdybys pokazał 95 r za 15 tys to by mozna bylo miec jakies wątpliwosci.
Opublikowano
Wygląda oki, ale ten znaczek 318ti to chyba sobie sam przykleił......318ti mają 143KM a ten ma 115KM...Mieszkam niedaleko Żor więc jak znajdę chwilkę czsu (nie obiecuję) to podjadę tam. :D obejrzeć.
Opublikowano
Wygląda oki, ale ten znaczek 318ti to chyba sobie sam przykleił......318ti mają 143KM a ten ma 115KM...Mieszkam niedaleko Żor więc jak znajdę chwilkę czsu (nie obiecuję) to podjadę tam. :D obejrzeć.

Raczej nie przykleil, tylko osoba dajaca ogloszenie byla slabo zorientowana. Nie bylo compaktow z silnikiem 1.8 m43 (115km). Jesli ma 1.8 to jest to m42 (140km) czyli faktycznie ti.

Autko na zdjeciach prezentuje sie bardzo ladnie. Cena nie jest szczegolnie okazyjna, ale jak auto w dobrym stanie, to troszke stargowac i brac. Ladne ma alu no i M-kowy pakiecik.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Ubezpieczenie OC nie jest jakos dramatycznie drogie - ok. 400-500zl , przynajmiej w Lodzi. AC z kolei niestety moze byc dosc kosztowne, bo ubezpieczealnie traktuja BMW jako samochod podwyzszonego ryzyka. AC moze kosztowac 1600-2000zl.

Mnie w Lodzi PZU za calosc wyliczyla ok. 3200zl , w TUW wyszlo 2000 razem jeszcze z NW i ubezpieczeniem mieszkania. Warto wiec popytac.

Pozdrawiam

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi widze ze duzo ma BMW takie jakie szukam napiszcie mi cos wiecej o tym autku czy dobrze robie interesując się nimi

pozdr

Opublikowano

Samochod jest ogolnie bardzo fajny, jezdzi sie nim bardzo przyjemnie. Moze jedynie jest nieco zbyt ciezkie jak na swoja moc - niestety wszystko tam wazy, pewnie glownie dla bezpieczenstwa pasazerow. Ale daje niezmiernie duzo radosci z jazdy a i bokiem tez sie pojedzie.

Nie jest to moze najbardziej ekonomiczny samochod swiata, ale chyba nikt tego tak naprawde od niego nie oczekuje - wtedy sie szuka Matiza :)

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

Dokladnie - 1.6 jest moim zdaniem nieporozumieniem - zupelnie odbierze przyjemnosc z jazdy. Wg. katalogow w cyklu miejskim spalanie w przypadku 1.8 wynosi ok. 10-11 litrow. Oczywiscie tak naprawde przy ciezkiej nodze moze wyjsc wiecej :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi komputer w cyklu miejskim pokazuje 9,2l ale czy ja wiem czy to takie dokładne, opony szersze itp więc pewnie sa przekłamania. W trasie różnie ok 6,8l(wskazania kompa, jazda bez szaleństw w miare jednostajna) Ale litr w tą czy w tą stronę to raptem 4,00zł na 100km więc nie ma się co zastanawiać. 1,8 to minimum...........
Opublikowano
a i powiem tak szukam autka ktore bedzie duzo jezdzilo jakies 3k miesiecznie i zastanawiam sie miedzy 318, civicem, ibiza tdi i golfem gti co Wy o tym sądzicie
Opublikowano

Wady... hmm... moze nieco maly bagaznik. Czy sa inne? Chyba mnie zaslepia, bo nie znajduje :) Jak dla mnie kierownica moglaby miec szybsze przelozenie, bo sie trzeba czasem nakrecic :) ale ja marudze :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm, Ibiza jak dla mnie nieco za ciasna, chociaz z silnikiem tdi 130KM jedzie dosc konkretnie, konkretniej niz BMW. Civic tez moze byc dobrym wyborem - swietny samochod i dynamiczny w sumie nawet w wersji 1.4. Golfy mnie jakos nie kreca, wiec nie bede sie wypowiadal.

Ale wszystkie te samochody nie maja jednej rzeczy, ktora ma BMW :) napedu na tylna os :) dla kogos, kto czuje bluesa i sie nei boi tylnego napedu moze to byc naprawde duza frajda przy jezdzie. Do tego dochodzi bardzo dobry silnik m42 , przynajmiej w wersji o ktorej tutaj piszemy. Do tego samochod daje wieksza wygode w srodku niz Civic czy Ibiza. Mimo, ze to kompakt, to jednak wciaz czuje sie ducha bmw :)

Pozdrawiam

Opublikowano

JA mam autko od lutego br. (rocznik 1998r.). Szczerze powiem nie zauważyłem jakiś wad, nie wiem może to zbyt krótki okres ale póki co jestem bardzo zadowolony...Jedyny minus to zawieszenie-mam sportowe plus "17" trochę ciężko na naszych drogach ale już się przyzwyczaiłem.......

PS Przed tem miałem właśnie Civica..........To niebo a ziemia

Opublikowano
http://www.trader.pl/details,131,83434659071020051201421.asp znalazlem jeszcze taka propozycje moze ktos jest z okolic łodzi i zna sprawe bo wyglda ciekawie i ma klime :)) widze ze duzo z tych modeli nie ma znaczka bmw na kierownicy czy to normalne ??

pozdrawiam

Na zdjeciach bardzo ladne autko o ile chcesz taki kolor :)

Co do kierownicy - w trakcje produkcji we wszystkich chyba modelach BMW wprowadzali caly czas jakies zmiany, tak wiec czesto modele roznia sie w zaleznosci od miesiaca produkcji w tym samym roku. Do tego dochodzi wyposazenie opcjonalne, wiec mozliwosci tego w co auto jest wyposazone jest wiele. Moj koles ma compacta '95 i ma kierownice ze znaczkiem, taka jak w moim 318 '96. Niestety nie wiem z ktorego miesiaca jest jego beti.

Pozdrawiam,

Bartek