Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Jestem użytkowniekiem BMW E39 525d z 2001 roku w sedanie. Przymierzam się od dłuższego czasu do zmiany zderzaków na M-pakietowe i mam z tym związanych kilka pytań:

1. Czy oryginalnie występują zderzaki M z lakierowanymi pod kolor nadwozia listwami?? Pytam ponieważ widuję u siebie w mieście M5 ze wszystkimi listwami w kolorze...

2. Jeśli mam samochód w kolorze czarnym z lakierowanymi listwami bocznymi i polakieruję również listewki na zderzaku M-tech to będzie to wiocha :roll: ?

3. Oryginalnie posiadam wykończenie okien chromline na czarnym aucie. Czy po założeniu zderzaków od M należy zmienić ten pakiet na shadowline?

4. Jeśli już ktoś z Was demontował listwy wokół okien to proszę o radę jak się do tego zabrać żeby niczego nie zniszczyć.

5. Czy lusterka zewnętrzne od M-tech różnią się w kwestii montażowej od oryginału, czy po prostu montujemy je w miejsce standardowych bez żadnych przeróbek.

6. Czy po takiej przeróbce wypada założyć inne felgi niz od M-ki np. CMS Orpheus 8,5"x17"

http://img507.imageshack.us/i/p1010208.jpg/

Wiem, że niektóre pytania to po prostu rzecz gustu, ale po prostu chce znać zdanie kolegów żeby nie zepsuć wyglądu mojej laleczki...

Opublikowano
Witam!!

Jestem użytkowniekiem BMW E39 525d z 2001 roku w sedanie. Przymierzam się od dłuższego czasu do zmiany zderzaków na M-pakietowe i mam z tym związanych kilka pytań:

1. Czy oryginalnie występują zderzaki M z lakierowanymi pod kolor nadwozia listwami?? Pytam ponieważ widuję u siebie w mieście M5 ze wszystkimi listwami w kolorze...

2. Jeśli mam samochód w kolorze czarnym z lakierowanymi listwami bocznymi i polakieruję również listewki na zderzaku M-tech to będzie to wiocha :roll: ?

3. Oryginalnie posiadam wykończenie okien chromline na czarnym aucie. Czy po założeniu zderzaków od M należy zmienić ten pakiet na shadowline?

4. Jeśli już ktoś z Was demontował listwy wokół okien to proszę o radę jak się do tego zabrać żeby niczego nie zniszczyć.

5. Czy lusterka zewnętrzne od M-tech różnią się w kwestii montażowej od oryginału, czy po prostu montujemy je w miejsce standardowych bez żadnych przeróbek.

6. Czy po takiej przeróbce wypada założyć inne felgi niz od M-ki np. CMS Orpheus 8,5"x17"

http://img507.imageshack.us/i/p1010208.jpg/

Wiem, że niektóre pytania to po prostu rzecz gustu, ale po prostu chce znać zdanie kolegów żeby nie zepsuć wyglądu mojej laleczki...

Ad 1. Oryginalnie zderzaki M-Pakowe są z listwami czarnymi bez laku. Ale być może istnaiła możliwość domówienia sobie lakieru na listwach. Z tego co się orientuje to jednak większość przypadków to lakierowanie listew na własną rękę. Tez o tym myślałem ale jest jeden minus tego - jak lekko przytrzesz gdzieś musisz odrazu to malować. Na zwykłej listwie lekkie otarcia parkingowe są prawie niewidoczne.

Ad 2. Jeśli będzie to ładnie pomalowane to może wyglądać całkiem ok. Sam widziałem kilka czarnych z lakierowanymi listwami i wyglądały przyjemnie.

Ad 3. Oryginalnie był Shadowline. Jeśli chcesz żeby to wyglądało w miarę oryginalnie to zmień listwy na Shadowline.

Ad 4. Nie ściągałem wiec się nie wypowiem.

Ad 5. Nie jestem pewien na 100% ale powinny wejść bez większych przeróbek.

Ad 6. Wszystko jest kwestią gustu. Jeśli będzie się Tobie podobało to będzie ok. Robisz auto dla siebie a nie dla innych. Te felgi akurat powinny wyglądać dość dobrze na aucie.

Pzdr.