Skocz do zawartości

E36 1.8 Gaz Automatic staneło i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym podczas każdorazowego odpalania samochodu na paliwie czy na gazie nie chce załapać słychać tak jak by coś szumiało i puszczało i należy kręcić bardzo długo po czym załapie ale gaśnie , czasami tak jest że nie trzyma obrotów na gazie skaczą do póki się nie zagrzeje , jadąc przy 80 -110 dodaniu gazu dławi się .Nie mogłem nieraz zjechać ze skrzyżowania tak się mulił jak by mogole mocy nie miał a jak się dodało gazu to strasznie mu pierdziało . Może to wina przepływomierza . Dziś auto stanęło i nie wiem czego szukać możliwe że przepływomierz uszkodzony zapchany i dlatego tak przy odpalaniu było słychać , jakby miał problemy z pobraniem mieszanki ? , zastanawiam się czy przez to nie uszkodziła się pompka paliwa w baku, już 2 takie sytuacje miałem lecz to było w zimie i nie dało się go na gazie odpalić , na gazie jeszcze sprawdzę powinno załapać jeśli nawet pompka od paliwa uległa zniszczeniu macie jakieś inne pomysły co to za objaw jest i co sprawdzać ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
sprawdz tez sonde lambda najlepiej podjedz gdzies aby podłaczyli sie pod kompa i wtedy bedzie wiadomo jak ja miałe uwalona sonde to obroty szalaly zarówno na gazie jak i na benzynie i czasem auto zachowywało sie normalnie a czasem sie zamulal jak by palil na 2 gary po wymiane sony awaria znikneła :8)
Bayerische Motoren Werke