Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktoś może pomuc i wyjasnić o co chodzi ??? mianowicie

e61 2004r. Lusterka składają się ale przy rozkładaniu prawe lusterko wychyla się prawie o 180 stopni.

kilka razy je nastawiłem pobawiłem się składając i rozkładając lustra i było ok. przez kilka dni. Dzisiaj po nocy, po rozłożeniu prawe rozłożyło sie prawidłowo ale z to lewe o180 stopni. próbowałem je poprzestawiać tak jak prawe ale nic nie pomogło.

czy to jest wina uszkodzonych lusterek ?

co można z tym zrobić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W e39 skladaniem lusterek steruje modul znajdujacy sie w drzwiach. Wlasnie z nim walcze, bo mi padlo mi skladanie prawego lusterka.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

u mnie się składają oba ale jedno rozkłada się aż za bardzo i muszę je recznie ustawić.

Niestety nie trafia w miejsce blokowania go tylko tak sobie lata

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mi się też raz zdarzyło, że lusterko otworzyło się o 180 stopni. Zrobiłem to w ten sposób, że przy ponownym rozkładaniu lekko puknąłem w lusterko jak dochodziło do 90 stopni (czyli tam, gdzie powinno się zatrzymać) i coś tam wskoczyło i lusterko zatrzymało się tam, gdzie powinno i nigdy więcej nie zauważyłem tego problemu (składałem lusterka po tym już wiele razy). Lubię tą opcję - szczególnie przydaje się w ciasnych przejazdach obok innych aut :cool2: .
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem - lewe lusterko otwiera się całkowicie w kierunku maski silnika.

Mimo pukania nic nie pomaga, pomaga tylko lekkie podtrzymywanie ręką przy otwieraniu żeby nie przeszło "punktu zatrzymania".

W serwisie powiedzieli, że to wytarty ogranicznik i że konieczna jest wymiana lusterka za około 1.000 złotych :(

Moje pytanie brzmi: czy ktoś coś takiego naprawiał i jak to zrobić ?

Opublikowano
No niestety od jakiegoś czasu u mnie nie pomaga również pukanie. Mi również rozkłada się lusterko o 180 stopni. Nie byłoby to denerwujące gdyby nie to, że po odpaleniu silnika lusterko lekko się ruszy (rozłoży) i takie ustawienie ręczne jak to mój przedmówca napisał " starcza" na 2-3 razy (odpalenia silnika). Ktoś wie jak to się rozbiera :?: Ten wytarty ogranicznik pewno można jakoś połatać.
Opublikowano
Był o tym temat i naprawa podobno jest tania i prosta. Trzeba poszperać.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

• 3 miesiące temu...