Skocz do zawartości

525 tds Nagle zaczol kopcic i spadla moc prosze o rade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich chcialem prosic o rade mam 2,5 tds i nagle z dnia na dzien jakis tydzien temu zaczol strasznie kopcic powyzej 2 tys obr a dawniej nigdy nawet nie puscic dymka , ale najgorsze jest to ze strasznie zrobil sie mulowaty i czuc spadek mocy i to duzy , chcialem spytac czy ktos tak mial i co to moze byc ja podejrzewam albo wtryski albo turbine , chyba ze to jeszcze cos innego ? wiec prosze o rade co to moze byc i jak sie upewnic ze to wlasnie trzeba naprawiac zebym nie zrobil czegos ,a to dalej tak bedzie , z gory dzieki za pomoc
Opublikowano
dzwiek silnika sie zmienił? może układ sie rozszczelnił po prostu..wąż ci pękł któryś ciśnieniowy może opaski na przewodach się obluzowały.Sprawdz szczelność intercoolera i jego przewodów,kolektora ssącego,przyczyn może być wiele.Jaki kolor spalin sie wydobywa?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Posprawdzaj wszystkie węże i wężyki z powietrzem - u mnie było podobnie i okazało się, że łapał lewe powietrze. Po wymianie wężyka za parę groszy wszystko wróciło do normy.