Skocz do zawartości

Coupe Problem z górnymi poduszkami amortyz. tylnych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E36 Coupe Czy zna ktoś patent własny na zrobienie , aby górne poduszki amortyzatorów nie wyskakiwały po wpadnięciu w dziurę ?

Górna poduszka amortyzatorów tylnych cały czas wyskakuje mi na dołkach - czy ktoś zna jakiś patent ?

Opublikowano
Nowa Ci wyskakuje?? Masz na myśli mocowanie amora tylnego w kielichu (na dwóch śrubkach)

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

Tak to chodzi o tą część

Nowe właśnie wyskakują nie masz jakiegoś własnego patentu .Raz słyszałem ,że jest jakis patent od żuka Polskiego?

Wiesz coś o tym

Opublikowano
Ja swoje wymienilem po sprowadzeniu bety z Niemiec (były fabryczne lecz na polskiej płytowej super autostradzie A4 padły). Teraz nie sprawdzałem stanu tych nowych (na razie nic nie stuka), trochę mnie zaskoczyłeś tym faktem. Wydaje mi się, że u mnie są nadal ok. Może masz je z jakieś słabej gumy. Ja za dwie sztuki dałem 104zl.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

Nie kupiłem orginalne ale słyszałem ,że istnieje jakaś możliwość aby ich nie wybijało . Jakiś patent , nie znasz może kogoś kto by wiedział. Miałem jakiegoś gościa ,który zrobił coś z elementów od Żuka i jeżdzi już dwa lata na 17 i nic mu się nie dzieje .

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E36 Coupe Czy zna ktoś patent własny na zrobienie , aby górne poduszki amortyzatorów nie wyskakiwały po wpadnięciu w dziurę ?

Górna poduszka amortyzatorów tylnych cały czas wyskakuje mi na dołkach - czy ktoś zna jakiś patent ?

Co to znaczy wyskakują? Wypada ta tuleja gumowa z mocowania przykręconego do nadwozia? Nie ma prawa się tak dziać. Albo kupiłeś dziadostwo albo zawieszenie masz coś majstrowane np. za krótkie sprężyny, albo złmaną srężynę. Nie wiem w jaką dziurę trzeba by wpaść żeby to mocowanie się rozleciało. A może po prostu nie masz odbojników gumowych???

Opublikowano

Njgorsze jest to ,że zawieszenie mam Ok sprawdzana geometri w ASo sprężyny całe i orginalne . Jest nadal coś nie tak jeżeli cały czas je wybijam a teraz to się dzieje nawet na 15"

Pozdrawiam

Opublikowano

Slyszalem,ze amortyzatory powinny byc dopasowane do twrdosci sprezyn im sprezyna twardsza tym amortyzator bardziej miekki.

Moze o to chodzi

pozdrawiam