Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem ze stacyjką w mojej coupei 95' mianowicie nieraz po włożeniu kluczyka obraca mi sie luźno!!! w lewo i w prawo :? , a nieraz normalnie załapie... Stacyjka do wymiany czy da sie to jakoś naprawić??? i czy wymiana jest skaplikowana?
Opublikowano

Cześć miałem identyczny problem z poczatku myślałem ,iż może czasem nie do konca wkladam kluczyk (tez bedzie sie obracal) ale w koncu padła mi na amen obracala się jak u Ciebie w lewo i prawo nie łapiąc nic i niestety musiałem wymienic.

Ale wiem że mozna dac ja do regeneracji tylko nie wiem czy bedzie sie to oplacac jak stacyjka z klucyzkiem kosztuje 120zł przynajmniej ja tyle dalem. :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam podobny problem, z tym że kluczyk nie obraca się w kółko: Dojechałem na miejsce i ... nie mogłem przekręcić kluczyka na "0". Jakoś na siłę się udało. Przekręciłem na "0" i wyjąłem kluczyk, ale zapłon się włączył i musiałem odłączyć akumulator i czekam na jakiś pomysł. Od niedawna mam auto. Nie wiem czy wymieniać stacyjkę czy tylko jakiś pojedynczy element, czy może dać do naprawy. Doradźcie.
Opublikowano

Z pomocą brata znaleźliśmy usterkę.

http://s488.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1348337&t=633937241242864154&id=181886066&vid=181886066

http://s488.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1347255&t=633937241242864154&id=181886145&vid=181886145

Złamany element łączący wkład zamka z przełącznikiem zapłonu. Trzeba będzie szukać...

Opublikowano
Ja kupiłem sobie stacyjkę tydzień temu na Allegro koszt 120zł z przesyłką gratis :) stacyjka w świetnym spanie + 3 oryginalne kluczyki
Bardzo Mafijny Wóz