Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w zeszłym tygodniu wymieniałem jeden wtrysk , ale nie jestem pewien czy w odpowiedniej kolejności podłączyłem później kabelki :?

czy jest sposób żeby to sprawdzić , bo nie jestem pewny dwóch pierwszych i dwóch ostatnich

a auto nadal nie ciągnie tak jak powinno :(

z góry dzięki i pozdrawiam maciej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

.... kabelki jednak chyba są dobrze....

ale ciągle chyba nie pali na 3 gar ,bo silnik nie ma ducha :( i kiedy odłączam wtyczkę od 3 wtrysku nie czuć i nie słychać żadnej zmiany w pracy silnika

mam pytanie - czy po podłączeniu pod komputer wyjdzie jakis błąd ?

co może być powodem nie palenia tego cylindra ?

z zasilaniem (impulsami) na wtrysk jest raczej wszystko OK bo podłączyłem pod tą wtyczkę inny luźny wtrysk i było czuć jakby coś w nim klikało.

wcześniej jak miałem wyciągnięta listwę wtryskową niby wszystkie wtryski psikały , czy możę być tak że wtrysk nie psika pod ciśnieniem tłoka ???

HELP

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e30 raczej nie wyjdzie nic na komputerze, ale byś musiał wyjąć wszystkie wtryski i dać do sprawdzenia czy czasem sie nie przycinają. spróbuj też do benzyny wlać srodek do przeczyszczania wtrysków i go przegonić co nie co
Opublikowano
Witaj. To że silnik nie reaguje kiedy odłączasz 3 wtryskiwacz oznacza ze nie pracuje 3 cylinder. Ale to nie znaczy że wina leży po stronie wtrysku. Winna może być świeca, kabel zapłonowy, czy brak luzu zaworowego. Zacznij od sprawdzenia świecy, ewentualnie ciśnienie sprężania.
Opublikowano

czesc Panowie

-cisnienie sprawdzałem(10bar)

-świece podmieniłem z 2 cylindra

-iskra na fajce jest

wcześniej zanim wymieniłem ten wtrysk jak wykręcałem świece to była mokra od paliwa , nawet jak miałem przełączone na LPG (wyglądało na to jakby ciągle był otwarty bo nawet z wydechu czuć było paliwem a chodził na gazie)

teraz jak wykręcę jest ładnie przepalona no ale przeważnie jeżdżę na gazie

CZy środek do czyszczenia wtrysków nie daje jakichś ubocznych skutków ?

Opublikowano
To że zapychają się wtryski od jazdy na LPG wiedzą chyba wszyscy. Ale jakoś nikt nie wymienia regularnie filtra benzyny. Poza tym zamiast stosować chemię do płukania układu paliwowego, powinno sie za każdym razem rozgrzewać silnik na benzynie. Zawszę tak robię i nigdy w zadnym aucie nie miałem problemu z zapchanymi ani zawieszającymi się wtryskami benzynowymi.