Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam taki problem ze przy dodaniu gazu auto zaczyna dziwnie przebierac tak jakby jeden tlok nie chodzil (sytuacja raz jest raz jej nie ma) . Co to moze byc za przyczyna kable, swiece ????
Opublikowano
Ja bym zaczął od podłączenia się pod komputer, może coś wykaże. Później elektryka silnika (okablowanie, przewody wysokiego napięcia, świece, przepływka, masy, sonda, itp.), później układ paliwowy, wydech, itd.
Opublikowano

Miałem niedawno to samo i chyba znowu to mam. :? Wykazało 6 ty cylinder to wymieniłem cewkę. Teraz trzeba jeszcze chyba fajkę wymienić, bo czasem problem powraca.Dobrze kolega wyżej Ci radzi. Podłącz do kompa ,żeby nie wywalać kasy w błoto.

ps: dzisiaj chciałem sprawdzić świece i oto przyczyna (olej w gniazdach świec):http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/86c645ace65aa25f.html

i pytanie: wymieniać uszczelkę samemu pod blokiem? Dam radę? Jeśli ktoś to robił to w ile czasu się wyrobię? :?: Czy lepiej czekać w kolejce i oddać mechanikowi :?:

Opublikowano
ja wymienialem uszczelke uszczelka kosztowala mnie ok 120 zl o ile mnie pamiec nie myli robilem to 2 godzinki spokojnie nie jest trudne :)
Opublikowano
robilem to 2 godzinki spokojnie nie jest trudne :)

Ok, ole co jeśli coś wpadnie mi do silnika po zdjęciu obudowy? Np jakiś liść z drzewa czy cokolwiek -czy można to wyjąć (wszystko jest w zasięgu wzroku?)czy utonie w oleju? Czy obowiązuje jakaś kolejność dokręcania śrób (jest ich chyba 15) i inne ważne wskazówki?