Skocz do zawartości

Oswietlenie wnętrza a otwieranie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) . Mam taki oto problem. Przy otwieraniu drzwi pasażera nie zapala się oświetlenie wnętrza oraz nie pokazują się otwarte drzwi na wyświetlaczu pod zegarem prędkościomierza. Zaznaczam że zdarzają się krótkie okresy czasu że wszystko jest ok więc nie jest to stała przypadłość ale strasznie denerwująca :x/zdarza się że pasażer nie zamknie odpowiednio drzwi i można jeździć z niedomkniętymi "wrotami"/.

Gdzie szukać przyczyny? Czy gdzieś coś nie łączy? Na jakiej zasadzie ten cały mechanizm zapalania się światła i kontrolki działa? I ewentualnie jak tą usterkę usunąć?

Dziękuje i pozdrawiam. :wink:

Opublikowano
szukaj wyłacznika drzwiowego

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Na bank są jakieś krańcówki w drzwiach - tyle co mi przy 1,2 promila do głowy przychodzi... :P
Opublikowano
Każde drzwi mają krańcówkę i wydaje mi się, że są one przy samozamykaczach.:) A opisane objawy ewidentnie wskazują na brak styku krańcówki z masą. Trzeba wyszukać która i oczyścić styk, powinno pomóc.
Dolo
Opublikowano
Trzeba wyszukać która i oczyścić styk, powinno pomóc.

Przecież z opisu wiadomo która :mrgreen:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
  • Autor
Każde drzwi mają krańcówkę i wydaje mi się, że są one przy samozamykaczach.:) A opisane objawy ewidentnie wskazują na brak styku krańcówki z masą. Trzeba wyszukać która i oczyścić styk, powinno pomóc.

Można to samemu zrobić czy trzeba się do elektryka przejechać? A jak samemu to co ewentualnie rozebrać? Jak wyglądają i gdzie się znajdują te samozamykacze i krańcówki/w której części drzwi/?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Odświeże temat. Gdzie szukać tych krańcówek i samozamykaczy? Może ma ktoś jakiś schemat albo foto?