Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam mały problem :)

centralny zamyka mi wszystkir drzwi alne nie klape bagarznika.

wiecie może jak i czy w ogule moge podłączyć ten zamek do centrala??

Opublikowano
wiązka przewodów idąca z klapy bagażnika do samochodu. Mogą wskutek otwierania i zamykania bagażnika się poprzecierać i pourywać.
Opublikowano
jesli przewody sa ok to sprawdz w jakiej pozycji wyjmujesz kluczyk z klapy. U mnie jesli wyjme w pozycji poziomej to tez centralny nie otwiera bagaznika. Jesli wyjme kluczyk pionowo to otwiera sie i zamyka ze wszystkim.
Opublikowano
Witam miałem to samo , pierw patrz w bagażniku (zsun gumową osłonke z lewej strony) Jak nie to patrz przewody po kolei (podłoga) troche jest z tym zabawy ale>>>>
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
no więc tak zamek jest w pozycji pionowej a kluczyk nie przekręca się w żadną strone... :shock: przewody przy klapie na zgięciach też są niby ok. :? może wiecie jakiego koloru jest ten kabel od centralnego?? :?: czy może czeka mnie wymiana zamka :(
Opublikowano
Rozbierz klapę i odepnij siłownik.Kable chyba to niebieski jeden z nich :roll: Sterowanie ogólnie BMW ma na trzech przewodach.Ale jak już odepniesz to sobie podaj impuls zewnętrzny i zobaczysz czy siłownik zaskakuje - najprościej tak to sprawdzić(tylko sobie śrubokrętem zarygluj zamek wcześniej i dopiero podaj impuls).Jeżeli zaskoczy to znaczy że gdzieś po drodze masz kabelki uszkodzone lub centralka nie wysyła takiego prądu by siłownik ruszył(bo tak też się zdarza ale bardzo rzadko).
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"