Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
>miesiac temu kupiłem e-36 i wczoraj padł mi rozrusznik tzn. wirnik co moze byc przyczyna ps. szczerze mowiac tu szarpanie tu rozrusznik sam sie boje co dalej sie popsuje czy e-36 sa w ogóle awaryjne,czasami nie wiem czy dobrtze zrobiłem kupujac bmw {choc zawsze bedzie mi sie podobac }
Opublikowano

Witam

Cos Ty taki w goracej wodzie kompany?

Jeszcze ci sie nic powaznego nie zepsulo a juz narzekasz! :D

Rozrusznik to pryszcz czasem mozna samemu naprawic a w ogole to napisz dokladniej co jest jezeli sam chcesz sie z tym meczyc.

I w ogole nie narzekaj bo moglo byc gorzej,przecie kupiles samochod uzywany!

pozdrawiam

Opublikowano
Racje przyznaję koledze belgus-owi ! :) Nie ma co się przejmować rozrusznikiem, E 36 nie jest aż tak awaryjne ! Po rozruszniku padnie ci sprzęgło, potem sprzęglik, rozszczelni się klima, padnie łożysko sprzęgła elektromagnetycznego kompresora klimy, visko zagotuje silnik, wentylator klimy nie będzie się włączał, szyberdach przestanie się otwierać, w zawieszeniu zacznie stukać, listwa wspomagania kierownicy przestanie działać .... ale nie ma co się przejmować w końcu to nasze ukochane BMW E 36 ! :dance:
Opublikowano

Chlopie nie panikuj z tym rozrusznikiem najwazniejszsze czy masz rozrusznik Bosha czy Magneti Marelli jesli Magneti to jestes utopiony.

Do tego typu rozrusznika nie mozna dostac czesci zamiennych padl mi bendix i nigdzie nie moglem dostac.Nawet w serwisie na Palmie powiedzieli mi ze ten model sprzedaja w calosci jesli bym mial Bosha to ok.W ASO krzykneli mi 250 € za nowy Bosha wstrzymalem sie z bulami choc bylo ciezko i jak bylem w Pl na wakacjach kupilem nowy Bosha za 400 Pln.teraz moge jezdzic na rozruszniku do stacji CPn-u :norty:

A teraz Part Two do wypowiedzi do kolegi ENKEI :cool2:

- jeszcze pozniej zacznie moze wyc most ale wcale nie musi

- moze walnac lozysko na podporze walu sam naprawialem a to nie przyjemne uczucie

Nie bede pisal wiecej kolego glowa do gory chyba nie ma samochodu ktory sie nie psuje nie wiem dlaczego krazy taka fama ze bmw to wydatki.

Czasami tutaj az mnie dziwi jade do sklepu po rozne rzeczy typu klocki,szczeki filtry to sa drozsze w sklepach niz w ASO.

Ale coz jak siade w sobote wieczorkiem pojade wzdloz plazy to zapominam o wszystkim :roll2:

I tak BMW ma najwieksze notowania u mnie a zjezdzilem troszke samochodow :norty:

Pozdrawiam i przeczytaj moj podpis :!:

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]