Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakkolwiek szukałem....

A więc tak - na początku most "wył" delikatnie, później zaczął nieco mocniej. Wymieniałem, a w zasadzie dolałem oleju (ale jakiegoś szmatławca) - bo już go tam nie było - oczywiście wycie nie ustało i teraz takie pytanko:

czy wymiana oleju na jakiś inny wyciszy most, czy pozostaje mi tylko wymiana??

z góry dzięki

pozdrawiam

Opublikowano

tyo ze most wyje to w wiekszosci przypadkow wina zniszczonych lozysk.........

czasem jesli most wyje podczas skrecania to moze byc wina mechanizmy , ale jak wyje caly czas to lozyska - wymiena nie wiele pomoze.... moze bedzie troszke ciszej , ale za jakis czas znow bedzie to samo......... radze zabrac sie za naprawe (lub wymiane )

Opublikowano
wymien most - od razu zalej go dobrym olejem syntetycznym i po sprawie - koszt uzywanego mostu to jakies 150-300 pln olej to 50 pln za litr.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Dobra - wiem wszystko. Most był eksploatowany jakiś czas bez oleju, czy tam z resztka tego oleju i stąd wycie.... teraz pytanko - czy da się czymś to zlikwidować, czy pozostaje mi tylko wymiana mostu?

pozdrawiam ;)

Opublikowano
juz tego nie zlikwidujesz - niestety. naprawa nie wchodzi w rachube - mozesz zalac jakims motordoctorem ale wycie na pewno nie ustapi :(

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D