Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam bmw 530d 99r i nie moge znalesc pod maska zbiornika od płynu hamulcowego?? Wiem ze gdzies pod filtrem powietrza ale potrzebuje wiecej szczegółow jak to zdemonotowac czy moze w innym miejscu sie znajduje .
Opublikowano

Stojąc przed autem przy otwartej masce - pod prawym filtrem kabinowym. Wyciągasz filtr, wyjmujesz spinkę trzymającą obudowę filtra (od przodu ją widac) - nie pamiętam czy są tam jeszcze jakieś śruby trzymające samą obudowę - odpinasz przewód powietrza i ściągasz obudowę. Pod nią zobaczysz zbiornik płynu hamulcowego. Przynajmniej ja mam w tym miejscu - 525D z 2003 roku.

Pzdr.

Opublikowano
Stojąc przed autem przy otwartej masce - pod prawym filtrem kabinowym. Wyciągasz filtr, wyjmujesz spinkę trzymającą obudowę filtra (od przodu ją widac) - nie pamiętam czy są tam jeszcze jakieś śruby trzymające samą obudowę - odpinasz przewód powietrza i ściągasz obudowę. Pod nią zobaczysz zbiornik płynu hamulcowego. Przynajmniej ja mam w tym miejscu - 525D z 2003 roku.

Pzdr.

Potwierdzam u mnie w e39 3.0 d z 1999r. jest tez w tym samym miejscu.