Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu "zwariowała" mi elektryczna regulacja kierownicy. Najpierw kierownica nie chciała się opuścić, a jak wyjąłem i po chwili włożyłem ponownie kluczyk, opuściła się sama chyba do samego dołu i nie mogę jej podnieść. Działa w kierunkach przód/tył, ale nie działa góra/dół, chociaż słychać pracę siłowników przy próbie podniesienia. Dodam, że to nie pierwszy raz zdarzyło się coś podobnego, tylko że przy poprzednich dwóch zawiechach po 1 dniu wszystko wracało do normy. Podobne akcje miałem z regulacją fotela. Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem i wie o co chodzi?

Pozdrawiam

Opublikowano
witam, a może wtyczka przy fotelu Ci nie łączy? w fotelu działa regulacja?, jak ja miałem takie problemy to okazało się że ta wtyczka była luźna i czasami łączyła a czasami nie. Ta wtyczka znajduje się pos tym plastikiem ze sterowanie fotelem, trzeba odkręcić 1 śrubkę z przodu od strony pedałów, druga śrubka jest u góry od strony oparcia[trzeba lekko odchylić tą gąbkę z siedziska na połączeniu z oparciem i bedzie tam śrubka i na koniec jest zatrzask pod siedzeniem] jak juz zdjejmiesz tam jest taka kostka i moze ona wlasnie nie łączy, jak u mnie nie łączyło to nie działała regulacja fotela[poza pompowaniem], pamięć fotela i regulacja kierownicy.

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam podobny problem jak Barcelonista. Regulacja w poziomie działa jak powinna ale w pionie przestała, kiera zjechała na sam dół i ani drgnie, przy próbie regulacji siłownika nie słychać. Regulacja foteli ok. Co może być przyczyną? Jakiś moduł ? Sterownik? Gdzie szukać co rozkręcać?

Dziękuje z góry za rady i Wesołych!!

Najgorsze jest to, że w tym miesiącu wystawiam autko na sprzedaż... a tu takie coś :mad2: .

......................................................................

Naprawione!! Tak jak pisał mar_s. Przyczyna wtyczka pod fotelem.