Skocz do zawartości

Głowica z m44 do m42 lub zmiana silnika na m44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

myślałem że puściła uszczelka pod głowicą ale gdy ją zdjąłem okazało się że pęknięta jest głowica a silnik nie jest w dobrym stanie, luzy tłoków i porysowane gładzie cylindrów.

Teraz mam pytanie czy głowica od m44 będzie pasowała do m42 i jeszcze może trochę pojeździ ten silnik czy zastanowić się nad włożeniem silnika m44 z jakiegoś anglika tylko nie wiem czy dużo trzeba zmieniać poza samym silnikiem?

Słyszałem że cewki i komputer razem z wiązką ale czy coś jeszcze, np. sprzęgło, skrzynia ...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
ja zmieniałem m42 na m44 i nie trzeba zmieniać ani koputera ani wiązki trzeba tylko przelutować czujnik tęperatury bo przy m42 masz 2 a m44 masz 4 styki w 1 czujniku a jeśli masz gniazdo do czujnika to wystarczy złączy kolory kabelków i wszystko oki w mojej sytułaji za 1 razem wszystko zadziałało z ty ze jeszcze korektor ssący musiałem dostosować do lpg sekwencja silniczek chula zjebiście polecam życze powodzenia