Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ze auto jak postoi chwile, potem go odpale to strasznie sie dławi:( Na niskich obrotach sie "częsie", na jedynce wcisne do dechy to powoli rusza, potem dwójka tak samo i przy trójce juz idze normalnie. I jak pojezdze troche to wskaznik przegrzania silnika jest na czerwonym polu. Co do dlawienia sie to kolega mechanik doradzil mi zeby wymienic swiece i przewody. A wy co sadzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolego jak wskaźnik na czerwonym polu to już się przegrzewa zdeko :/ A patrzyłeś czy ci uszczelka pod głowicą jeszcze cała siedzi?? czy w oleju wody nie ma lub w wodzie oleju?? Na jałowym jak idzie??głośno,cicho coś lata?? Napisałeś że trzęsie, nie pali na wszystkie gary czy jak?? Jeszcze przepływke odłącz co się dzieje.Kable tylko w ciemnicy silnik odpal i popatrz czy iskry latają(jak tak to przebicie), a świece hmmm wykręć i zobaczysz jakie są,ale wymienić proforma bo nie duży koszt :/ Ewentualnie jeszcze coś na kopułce rozdzielacza - jeśli masz jak pisze 316i.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Pewny jesteś że to woda? Nie zawsze masełko na bagnecie, korku oznacza wodę, zmulić się także może np gdy sonda zapodaje złą mieszankę, zwłaszcza ładnie w parze idzie zmulenie do wzrostu temperatury silnika i wzrostu zużycia paliwa gdy silnik pracuje na zbyt bogatej mieszance. Nie kopci Ci z wydechu?
Opublikowano
Hmmm szczeze to nie zwrocilem uwagi czy mi sie kopci z wydechu, ale pewny jestem ze to woda, bo gody wymienialem olej i filtr u specjalisty tylko tym sie zajmujacym powiedzial mi ze mialem wode w oleju:( Tylko gosciu wiedzac ze mam ta wode, to nie powinien mi tego wymieniac bo bede musial jeszcze raz olej i filtr wymienic:/ No ale coz, trudno:(