Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MOD: Do pytań o auta z ogłoszeń jest specjalny dział! chciałem zasięgnąć waszej rady i opinii na temat zakupu tego autka. 1. Jakie może być ewentualny koszt naprawy? No i czy w ogóle jest to warte uwagi, samochód chce kupić dla siebie a nie na handel!! Na początku brałem pod uwagę zakup 330d e46, ale jak patrze na e90 (przynajmniej z wyglądu ) to wolę dołożyć i mieć nowszy model, nie wiem czy dobrze myślę.

2. Teraz pytanie do właścicieli e90 320d patrząc na ten konkretny model i np. okolice 150k km przebiegu co zgodnie z zaleceniami zbliża się do wymiany,

3. rocznie jeżdżę max 15k km, co jaki okres czasu musiał bym wymieniać olej, filtry itp i ile w przybliżeniu to kosztuje?

4. Czy modele z początku produkcji miały jakieś poważniejsze tzw. choroby wieku dziecięcego?

Liczę na waszą pomoc!

Opublikowano
Ładny jeżeli było to jedyne zdarzenie na drodze jakie go spotkało to ja bym brał. co do reszty to masz dokładną odpowiedź post poniżej
Opublikowano
Niedawno interesowałem sie tym autem, nawet ustaliliśmy cenę. Jednak nie zdecydowałem sie ze względu na wytarty boczek fotela i bardzo zniszczony pedał sprzęgla. Prezentowane inne auta z takim przebiegiem te elementy maja idealne. Nie twierdze na 100% ,że coś jest z przebiegiem ale...........? Jesli bedzie inaczej to daj znac na GG, będę żalował.
Opublikowano

na moje oko z uzywanymi drzwiami i progiem bardzo dobrze zrobione to gdzies 1500 do 2000, gdybys chcial nowki to 3500 starczy :)

ja kupilem swoaja z przebiegiem ciut ponizej 170000km i miala swiezo wymienione tarcze i klocki, wiec czuje ze za niedlugo ten egzemplarz (o ile przebieg jest realny :) ) moze z wiekszych wymian cos takiego wchodzic w gre

chyba z tą alcantarą to lekko przesadzil:)

ogolnie wazne skad ten samochod sprowadzil

szalu z cena az takiego nie ma ale jesli na prawde historia tego auta jest czysta to spokojnie mozna brac

Opublikowano
ile kosztuje taka wymiana klocków i tarcz (nie koniecznie w aso ;) ) co ile należy wymieniać olej jeżdżąc 10kkm rocznie? czy serwis olejowy można bez obaw robić u dobrego mechanika poza aso?
Opublikowano
ile kosztuje taka wymiana klocków i tarcz (nie koniecznie w aso ;) ) co ile należy wymieniać olej jeżdżąc 10kkm rocznie? czy serwis olejowy można bez obaw robić u dobrego mechanika poza aso?

tarcze i klocki na jedna os to chyba cos kolo 1600zl w aso a w nie aso to za ta cene zrobisz obie:)

powinno sie co rok wymieniac

spokojnie mozna, kasuje serwis w komputerze sam jak chcesz

ogolnie o kosztach masz temat nizej przy 100000km co bylo wymieniane i za ile, tylko ze wlasnie w aso

Opublikowano

Gdzieś czytałem że robiąc do 15kkm rocznie olej można nie rzadziej niż raz na 2 lata - to było chyba w instrukcji e46 320d.

Czyli spokojnie można takie autko robić u lepszego mechanika bez większych obaw, tak? ile kosztuje taki serwis olejowy u mechanika poza aso? serio nikt nie wie? ;)

Opublikowano
Gdzieś czytałem że robiąc do 15kkm rocznie olej można nie rzadziej niż raz na 2 lata - to było chyba w instrukcji e46 320d.

Czyli spokojnie można takie autko robić u lepszego mechanika bez większych obaw, tak? ile kosztuje taki serwis olejowy u mechanika poza aso? serio nikt nie wie? ;)

musze zerknac do swojej ale mi w e46 wydaje sie ze po roku czasu zapalala sie kontrolka od przekroczenia zasowego wymiany oleju :roll:

ale z pamiecia juz u mnie gorzej wiec moze sie myle

w serwisie ponad 600zl, to u normalnego pewnie w granicach 300zl

5,5l wchodzi chyba + filtry, wiec mozesz sam wyliczyc

Opublikowano
Jeżeli można proszę o wypisanie części które wchodzą w skład serwisu olejowego. Ludzie, właściciele e90 320d napiszcie mi ile średnio rocznie wydajecie na podstawowe zabiegi serwisowe (wymiana oleju, filtrów itp) nie koniecznie w aso. Chyba są to jakieś konkretne sumy? W cenniku boscha widzę że wkład filtra oleju to 45 zł, olej do 200 zł, co jeszcze należy doliczyć?