Skocz do zawartości

e46 318i problem z poduszkami powietrznymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeszukałem forum i nie znalazłem takiego tematu więc postanowiłęm postawić nowy temat. Jeśli już był taki to proszę o przeniesienie i przepraszam za bałagan. Więc moje pytanie dotyczy poduszek powietrznych. Ostatnio sprzątałem cały samochód i po sprzątaniu pali się lampa że poduszki są wyłączone albo uszkodzne. Mam pytanie czy jest możliwość że coś gdzieś przycisnąłem i wyłączyły się poduszki. Nie wiem jakieś zabezpieczenie dla dzieci czy coś? z góry dziękuję za pomoc. eM.

---

edit. przez przypadek dodały się dwa tematy porszę o usunięcie jednego i przepraszam

Opublikowano
Ostatnio sprzątałem cały samochód i po sprzątaniu pali się lampa że poduszki są wyłączone albo uszkodzne. Mam pytanie czy jest możliwość że coś gdzieś przycisnąłem i wyłączyły się poduszki. Nie wiem jakieś zabezpieczenie dla dzieci czy coś?

Prawdopodobnie sprzatając mogłeś potraktować nieodpowiednio matę (mata "zajętości" fotela) pod którymś z foteli...Może jakiś kabel się wypiął?

Edytowane przez artoor.s

Opublikowano
  • Autor
i co w takim przypadku? do serwisu żeby coś zrobili ?
Opublikowano
i co w takim przypadku? do serwisu żeby coś zrobili ?

Zajrzyj pod fotel - sprawdź czy jakiś kabel się nie wypiął...Ale jak nie jesteś pewien to chyba warto skoczyć do serwisu, co by jeszcze więcej nie nabroić :-)

Opublikowano
  • Autor
Ok dzięki wielkie pozdrawiam.
Opublikowano
Mozliwe ze ruszyles przewodami do napinaczy pasow (pod fotelami przednimi). czasami po Czyms takim zglasza sie blad poduszki. Pomoze niestety tylko podpiecie pod kompa.
Mariusz
Opublikowano
  • Autor
No właśnie byłem u jakiś speców podłączali do 2 komputerów i nie mogli się połączyć z poduszkami. Więc zostaje już chyba tylko serwis.
Opublikowano
A gdzie byles? We Wroclawiu?
Mariusz
Opublikowano
Jedź do obojętnie jakiego mechanika, który ma możliwość podpięcia samochodu pod kompa. Dodaj, że musi wejść w menu komfort. Jeśli nie to wszystkie te wtyczki są bodajże pod siedzeniem, jak je znajdziesz i wszystko pospinasz z powrotem to i tak będziesz musiał jechać na wykasowanie błędu, bo pomimo podłączenia i tak nie zniknie.
E46 330D :)
Opublikowano
  • Autor
Byłem u mechanika w środzie śląskiej ponieważ nie mogłem dzisiaj pojechać do wrocławia. Jutro jeszcze podjadę do innego mechanika i powiem mu tak jak mówisz czechu. Jak dzisiaj zaglądałem to pod siedzeniem są kable owijane jakimś czymś i widać że na jednym jest nie owinięte do końca tylko lekko wisi.
Opublikowano
tylko nie jedz do serwisu BMW na Karkonoska we Wrocławiu bo za podłączenie do kompa żądają 350zl. :duh: :duh: :duh:

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

Opublikowano
  • Autor
Aż takie ździerstwo? Dzięki za info.