Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy za 300E uda mi sie kupic jakies BMW (za granicą) w dobrym stanie ?? zastanawiam sie nad rocznikami ok '85-'89. Patrzyłem na www.sutoscout24.pl to niby sa w granicach 300E ale jak ma sie cena do kondycji autka ?
Opublikowano
napewno uda Ci się kupić za 300E bo e30 w tej cenie jest na pęczki z tym ż ena ogół sa to auta kupowane na szrotach i mocno wyeksploatowane - odradzam, ładne e30 można kupić już za ok 500-700euro oczywiście też zalezy gdzie bo ceny w niemczech zależą od regionów

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Ceny mocno spadły, ale za 300E to możesz kupić DOBRĄ felgę do BMW (jedną i używaną). Dozbieraj chociaż do 1000E bo inaczej kupisz złoma, którego nie będziesz w stanie utrzymać. Potem powiesz, że to kiepskie samochody, często się psują itd. Za dobre, zadbane auto (E30) niemiaszek też sobie liczy. www.mobile.de jest tego sporo i zobacz jakie są rozpiętosci cenowe.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
to 300 euro to faktycznie malutko(1200zł) tak jak mówią koledzy lepiej sie wstrzymaj dozbieraj kase i znajdziesz coś w dobrym stanie
Opublikowano
Cena "Symboliczne parę euro" oznacza jedno: Niemiec sprzedaje, bo ma do wyboru albo kosztowne naprawy staruszka w niedalekiej perspektywie, albo groźbę nie uzyskania TUV-u i szrot. To więc ostatni dzwonek, żeby w ogóle dostać parę groszy za stary samochód, a nie dopłacać do jego złomowania.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
bylem teraz 2 dni na zachodzie - mimo ze juz kupilem ''nowe'' e30 to nie powiem ze sie nie rozgladalem - za ladne E30 trzeba zaplacic od 1000 eur i wyzej :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Nie jest tak pięknie jak to sporo ludzi uwaza... na zachodzie to auta za darmo. Moze i bys kupil za 300e ale mialbym powazne wątpliwosci czy to auto dałoby rade dojechac do Polski. Nikt dobrego auta nie da za bezcen, wszystko ma swoją cene. Wiec lepiej jeszcze uzbierac troche i dopiero cos myslec. pzdr
Opublikowano

Tez sie nad tym zastanawialem ze praktycznie 300E to mozna felgi do BMW kupić :-P nigdy nie bylem w niem czech ogladać samochody i ceny dla tego sie tak pytam bo w necie pełono jest w granicach 300E ofert sprzedazy np TO

czyTO

Opublikowano
Tez sie nad tym zastanawialem ze praktycznie 300E to mozna felgi do BMW kupić :-P nigdy nie bylem w niem czech ogladać samochody i ceny dla tego sie tak pytam bo w necie pełono jest w granicach 300E ofert sprzedazy np TO

czyTO

hehm, jedna felge i to uzywana ale w bardzo dobrym stanie i bez opon...

19stke :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

zadaj sobie jedno bardzo wazne pytanie : co TY bys byl w stanie oddac za 300 euro ?? czy oddalbys w pelni sprawny samochod ktory by nie sprawial problemow za 300 euro ?? za koszt kompletu opon do takiej E30 (rodzimej produkcji) ??

mnie od zawsze uczono : za darmo (samochod za tysiaka to prawie jak za darmo) to mozna w pysk dostac ;)

ja bym sie trzymal od czegos takiego z daleka ...

dozbieraj troche i poszukaj czegos w naprawde znosnym stanie ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

czesciowo racja, ale bez przesady.. poznaje co raz wiecej osob, ktore kupily samochody czy czesci z 'okazji', ktora na uslyszenie ceny sie wydaje podejrzana, a nie maja zadnego problemu..

rozne powody maja ludzie na sprzedaz samochodu, niektorzy po prostu chca sie pozbyc szybko, a innym nie zalezy na tym specjalnie i daja wysokie ceny liczac ze albo sie ktos trafi albo nie, bo im wszystko jedno..

Opublikowano
czesciowo racja, ale bez przesady.. poznaje co raz wiecej osob, ktore kupily samochody czy czesci z 'okazji', ktora na uslyszenie ceny sie wydaje podejrzana, a nie maja zadnego problemu..

rozne powody maja ludzie na sprzedaz samochodu, niektorzy po prostu chca sie pozbyc szybko, a innym nie zalezy na tym specjalnie i daja wysokie ceny liczac ze albo sie ktos trafi albo nie, bo im wszystko jedno..

OK. Ale taka statystyka prowadzi do nikąd. Wiesz to dobrze.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

po prostu generalizowanie i podawanie przykladu nie opartego na niczym prowadzi do nikad :)

chcialem tylko powiedziec, ze ceny samochodow ida tak drastycznie w dol, ze pojawia sie masa za bezcen, ale niekoniecznie z powodu ze jest zakatrupiony

zalezy tez po co kupujesz samochod.. jezeli potrzebujesz na szybko jezdzidla od-do, gdzie z zalozenia jest to samochod przejsciowy, to kupno takiej e30 za 300-500E jest okazja, jezeli liczysz na kilkuletnie posiadanie takiego samochodu i zabawe wieksza niz przemieszczanie sie z domu do pracy, to oczywiscie lepiej jest kupic cos w pewniejszym stanie.. taka jest moja opinia

ps.

takie za 300E to warto kupic nawet na czesci jesli juz sie ma taki samochod :) w koncu sam przeplywomierz kosztuje 600pln, a jesli caly samochod kosztuje 1200 to po paru czesciach jestes juz mocno do przodu :) sam juz polowalem na kilka tanich e23, az w koncu teraz czeka na mnie za 2k pln taka jedna, z ktorej bede blachare cala bral, szyby, wszelkie mechanizmy oprocz silnika.. ale to tak offtopicowo, jako pomysl :)

• 1 rok później...
Opublikowano
Tak czytam Panowie wasze posty i jest w tym sporo racji :D Za te 300 euro to się raczej nie "poszaleje" z autkiem...nie czarujmy się. Chociaż mój przypadek kupna auta jest podobny do przedmówcy. Jechałem do sąsiada z nadzieją kupna bmw e46 i kwotą 6500 euro, ale moje plany się szybko zmieniły gdy zobaczyłem Ją w komisie..moją obecną e34 :dance: Rok i cena nie powala jak na auto bmw z 1990 roku.. całe 1200 euro. Ostatnio jezdziłem na diagnostykę sprawdzić w jakiej kondycji jest autko i dosyć mile się zaskoczyłem..a mianowicie silnik w bardzo dobrej kondycji, hamulce żyletka, światła ideał tylko amortyzatory do wymiany. Ale z tym się liczyłem, gdyż na jezdzie próbnej było to ewidentnie widać. Dodatkowo bardzo spodobała mi się czarna skóra, którą posiada autko. A żeby było śmiesznie w innym komisie stała 318i e36 z 92'w stanie... :mad2: no właśnie. Rdza ją dziabała, aż szkoda było patrzeć. Cena - 1300 euro. Więc snooki zrób tak jak piszą przedmówcy...dozbieraj przynajmniej do tych 1000 euro i wtedy myśl o zakupie beemki. Lepiej poczekać niż się rozczarować :wink: Pozdrawiam
Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)
Opublikowano
Więc snooki zrób tak jak piszą przedmówcy...dozbieraj przynajmniej do tych 1000 euro i wtedy myśl o zakupie beemki. Lepiej poczekać niż się rozczarować :wink: Pozdrawiam

Czy ty widzisz kiedy byl zalozony ten temat ?? 2 lata temu :duh:

Opublikowano
No w porządku "Panie Doskonały" :evil: Ale może się akurat zjawić taki chętny na kupno beemki, który przeczyta ten temat lub też ten post i wysunie odpowiednie wnioski. Jedno zdanie za dużo lub też moje niedopatrzenie i już znalazła się "hiena" na krytykę. Litości... :?
Opublikowano

Rzeczywiscie mozna wyciagnac wnioski z Twoich doswiadczen kupna innego auta niz w temacie :mad2: Twoja wypowiedz nic tu nie wnosi, na gorze tej strony masz REGULAMIN :!: lepiej sie z nim zapoznaj a swoje uwagi/wyzwiska do mnie zachowaj dla siebie....

KONIEC OT - NARKA

Opublikowano
Nie prowokuj mnie :mrgreen: :wink: A to czy wnosi, czy nie wnosi niech ocenią inni forumowicze. Ty nie jesteś tutaj żadnym "guru" żeby oceniać zawartość merytoryczną. Nie piszę tego żeby się odgryzc, ale troszkę dystansu do ludzi. Pozdrawiam... Ciebie lub też Pana również.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie piszę tego żeby się odgryzc, ale troszkę dystansu do ludzi.

Mimo wszystko, staraj się nie wygrzebywać starych tematów.

Moderator
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.