Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Co potrzebuje do montarzu szyb?posiadam mechanizmy z silniczkami!jakie kable czy bez orginalnych kabli da sie podpiac czy bez nich nie da sie obejsc!

W drzwiach mam jedna wtyczke wolna! nie wiem od czego ona jest!

moze ktos ma do zaoferowania przyciski do szyb???

pozdrawiam

Opublikowano
jak masz centralny to ta wtyczka w drzwiach to napewno do el.szyb, najlepiej jak byś dostał całą wiązkę przewodów razem z przełącznikami wtedy dużo mniej jest roboty,a bez wiązki też da radę podłączyć tylko pamiętaj o przekaźnikach i bezpieczniki odpowiedzialne za el. szyby to 17 i 18 jak się nie mylę :wink:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

o to chodzi ze mam same mechanizmy!

narazie szukam przelacznikow! najgorszym przypadku zrobie wlasna instalacje!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przelaczniki mozna znalezc na allegro. wtyczka okragla w drzwiach jest do elektrycznych szyb ale kable od niej koncza sie na kostce w drzwiach wiec jesli nowe poprowadzisz to sie nic nie stanie. bezpiecznik odpowiedzialny za elekrtyczne szyby to 17. sprawdz jaki kabel od nich idzie-chyba zolto-czarny ale dokladnie nie pamietam. wchodzi do bialej skrzyneczki pod kieronica.ja go odcialem za skrzyneczka i sie tam do niego podlaczylem. kolo puszce bezpiecznikowej bedzie trzeba wlozyc jeszcze przekaznik. pzdr

Anax