Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam bmw 528 automat od niedawna. P, N, D wchodza leciutko, a R nie raz tak jakby dluzej wrzuca i z takim uderzeniem. Rozmawialem z kumplem i podobno R zawsze ciezej wrzuca i czuc to w samochodzie.

Prosilbym o opinie.

Pozdr.

BMW "Today, tomorrow, always"
Opublikowano
witaj nie wiem co u Ciebie znaczy slowo ciezej?? Pomagasz sobie druga reka zeby ® wsteczny wrzucic?? Ja mam taki sam samochod z taka sama skrzynia i wszystko chodzi normalnie. Dawno temu w E32 biegi wskakiwaly z opoznieniem ale skrzynia miala sie juz ku koncowi. :mad2:
Opublikowano

dołącze sie do tematu.

jak wrzuce D lub R i tocze sie bez dodawania gazu to slysze rzężenie z okolic silnika taki żę żę jak dodam tylko lekko gazu ustaje a pozniej znowu, na zimnym silniku jest to nagminnie na ciepłym juz rzadziej wystepuje ale wystepuje. oco chodzi??

Opublikowano
nic nowego nie napisales, a z tym rzężeniem to zauwazylem ze wystepuje tylko wtedy jak sie tocze i lekko naciskam pedal hamulca, jakies sugestie??
Opublikowano
miałem to i niechcę Cię martwić ale na 100% masz do roboty sprzęgło hydrokinetyczne zwane winklerem lub też konwerterem tak czy siak około 1200 zł w plecy