Skocz do zawartości

problem z obrotomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem, ze po pierwszym odpaleniu rano przez pare minut obrotmoierz zle dziala. To znaczy ze wskazowka rusza sie ze znaczym opoznieniem, np. puszcze gaz a wskazowka wisi jeszcze pare sekund np na 2000obr/min i nagle opada na 900obr/min. Dopiero po paru minutach obrotomierz dziala jak trzeba , no i jest juz tak caly dzien. A na drugi dzien rano znowu to samo.....

co to moze byc?

licznik umiera?

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

gdyby to było E30, to bym powiedział, że najpewniej padają Ci akumulatorki - trzeba by wyjąć zegary i zobaczyć - jeśli są zbudowane tak jak w E30, to t będzie pewnie to - sprawdź wtedy jakie masz oznaczenia na tych akumulatorkach, kup takie same i zamontuj w miejsce starych, ale że masz E32.... do mogę tylko przypuszczać, że to to, bo nigdy nie widziałem nawet zegarów od 7 na wierzchu

pozdro

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

U mnie tez zegary padly ale to jest ich wada fabryczna ze zatrzymuja sie na przebiegu 299960 i wszystko glupieje a wyswietlacze gasna :cry2: . Natomiast u Ciebie nie powinno tak sie dziac poniewaz masz juz inne zegary ( z niebieskim tylem - te wadliwe wychodzily do 02.89' ) dlatego mnie to dziwi. Jezeli masz tak odkad kupiles auto sprawdz czy nie masz - nie wiedziec czemu - zalozone te stare zegary z szarym tylem i przebieg wlasnie 299960km. Wszystkiego sie dowiesz na stronie do ktorej dal linka Chieff.

P.S zobacz czy to samo sie dzieje gdy odpalasz auto bez wcisnietego hamulca, u mnie gasna jak zapale stopy i/lub swiatla, pomaga przegazowanie na 3500/4000obr - cos w rodzaju ich wzbudzania :) - tyle ze po jakims czasie znowu lipa - wina kondensatorow od zasilania zegarow. :(

Opublikowano
  • Autor

ok , dzieki za pomoc. u mnie caly czas dziala wszystko, tylko rano, po pierwszsym odpaleniu obrotomiersz sie muli pare minut.

dzieki za pomoc

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl