Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem, ze po pierwszym odpaleniu rano przez pare minut obrotmoierz zle dziala. To znaczy ze wskazowka rusza sie ze znaczym opoznieniem, np. puszcze gaz a wskazowka wisi jeszcze pare sekund np na 2000obr/min i nagle opada na 900obr/min. Dopiero po paru minutach obrotomierz dziala jak trzeba , no i jest juz tak caly dzien. A na drugi dzien rano znowu to samo.....

co to moze byc?

licznik umiera?

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

gdyby to było E30, to bym powiedział, że najpewniej padają Ci akumulatorki - trzeba by wyjąć zegary i zobaczyć - jeśli są zbudowane tak jak w E30, to t będzie pewnie to - sprawdź wtedy jakie masz oznaczenia na tych akumulatorkach, kup takie same i zamontuj w miejsce starych, ale że masz E32.... do mogę tylko przypuszczać, że to to, bo nigdy nie widziałem nawet zegarów od 7 na wierzchu

pozdro

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

U mnie tez zegary padly ale to jest ich wada fabryczna ze zatrzymuja sie na przebiegu 299960 i wszystko glupieje a wyswietlacze gasna :cry2: . Natomiast u Ciebie nie powinno tak sie dziac poniewaz masz juz inne zegary ( z niebieskim tylem - te wadliwe wychodzily do 02.89' ) dlatego mnie to dziwi. Jezeli masz tak odkad kupiles auto sprawdz czy nie masz - nie wiedziec czemu - zalozone te stare zegary z szarym tylem i przebieg wlasnie 299960km. Wszystkiego sie dowiesz na stronie do ktorej dal linka Chieff.

P.S zobacz czy to samo sie dzieje gdy odpalasz auto bez wcisnietego hamulca, u mnie gasna jak zapale stopy i/lub swiatla, pomaga przegazowanie na 3500/4000obr - cos w rodzaju ich wzbudzania :) - tyle ze po jakims czasie znowu lipa - wina kondensatorow od zasilania zegarow. :(

Opublikowano

ok , dzieki za pomoc. u mnie caly czas dziala wszystko, tylko rano, po pierwszsym odpaleniu obrotomiersz sie muli pare minut.

dzieki za pomoc

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl