Skocz do zawartości

silnik nie daje sie uruchomić na benzynce -autko 320i (seda)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!!

mam kłopot od przedwczoraj - niemogę uruchomić silnika na benzynce (mam również instalację gazową: Lovtec, tomasetto, Lecho)

przez 6 tygodni autko sprawowało się idealnie - silnik pracował wybornie zarówno na paliwie jak i na LPG.

teraz słychać tylko rozrusznik, gdy próbuję uruchomić na benzynie - jedyna opcja to odpalenie motorka na LPG - pali bez zarzutu i nawet jedzie

sprawdziłem - w przewodach nie ma benzyny, więc pompa chyba nie "podaje". jak to sprawdzić bez wywalenia "milionów" u mechaniorów??

wcześniej miałem przejściowe kłopoty z elektryką - chwilowe zaniki napięcia, np. przy szyberdachu, zegarach, radiu.

czy to może mieć jakiś związek z problemami z paliwem???

proszę o wsparcie

pozdrawiam :D :D :D

aha! a gdzie jest umiejscowiona pompa paliwowa>> czy mogę sprawdzić jej działanie jakimś "domowym " sposobem, zanim zdecyduję sie na wymianę??? czy możliwe, że pompę zablokował np sterownik alarmu lub immobilisera???

Opublikowano

aha! a gdzie jest umiejscowiona pompa paliwowa>>

Zdejmujesz kanapę z tyłu i tam ją znajdziesz.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
jak nie ma Pb, to pompy też już raczej nie ma

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)