Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szanowne grono forumowe - mam problem. W zakupionym przez moją skromną osobę BMW wydech łatał, wymieniał, spie....ił (niepotrzebne skreślić) jakiś serwisant z parowozowni - wiem że w 4 cylindrowym silniku nie uzyska się brzmienia 6 cylindrówki ale na Boga tego nie da się słuchać - najgorzej jest kiedy jadę z otwartym oknem i mijam bariery energochłonne albo wysoki krawężnik -dźwięk odbity od nich jest połączeniem pocharatania z rozrywaniem jakiejś szmaty - Zaporożec miał większą kulturę pracy. Silnik pracuje nienagannie a w wydechu nie ma dziór. Wiem że wycięty jest katalizator i wstawiony jakiś drestunik. Pytanie jest takie - co zrobić żeby tego auta nie było słychać? Interesuje mnie jak najmniejszy poziom hałasu z wydechu. Nie chce "sportowego" wydechu od którego boli głowa po przejechaniu kilometra. Z przyczyn oczywistych nie interesuje mnie nowy oryginalny wydech. Czy macie jakieś sprawdzone zestawy które dadzą cisze mojemu BMW w wersji studenckiej?? Pozdrawiam.
Opublikowano

dokladnie, na allegro nawet mozna zakupic. Ja w moim e36 wywaliłem katalizator bo był zapchany na amen, wspawana byla strumienica- i to był błąd- po roku czasu rura na samym zlaczeniu ułamała sie-upaliła, podreperowałen i potem juz kolega nowy własciciel zakupił nowy srodkowy

taklie cós podobne http://moto.allegro.pl/item688884910_tlumik_srodkowy_bmw_316i_318i_90_93.html zrazem z koncowym i wspawał, NASTAŁA cisza.........zadnego wycia, buczenia( bo bez kata to jadac dluzej ponad 90km/h robiło głosno) tak wiec polecam sprawdzona recepte.

Opublikowano
No i jak będzie z tymi fotkami? Czy któryś z Was orientuje się może gdzie zakupie wydech w okolicy Katowic? Najlepiej jak bym mógł podjechać i zakupić na miejscu. Pozdrawiam.