Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj wymieniłem swoje stare świece bosha super 4 r6791(cztery elektrody}

na nowe świece Ngk V-line bkr6ek(dwie elektrody) i sie bardzo rozczarowałem.Spodziewałem sie lepszej kultury pracy silnika a wyszło tak że silnik gorzej odpala rano i po nagrzaniu silnika słychać takie jakby wypadnięcia cylku spalania,a w wydechu pojawiło sie na wolnych obrotach takie pierdzenie i strzelanie w tłumiku.Panowie na starych świecach boscha nie było takego wypadania cyklu spalania jak na nowych.CZy lepiej wrócić do sprawdzonych świec czy zostawić nowe świece i szukać dalej :?:

Opublikowano
NGK są lepsze o Boscha. Podaj typ silnika. Może sprzedawca nie właściwie dobrał świece.

Kolego mój typ to m44 b19 .Swiece były made in japan i mój silnik nie chce chodzić na nich(słychać takie wypadnięcia cylklu pracy i wyczuwa sie to na budzie jakby sie urwała poduszka silnika :twisted .Panowie jeszcze zauwarzyłem taką sprawę że po zgaszeniu już auta nagrzanego do normalnej temperatury po ponownym odpaleniu silnik wykazuje skoki obrotów z prawidłowych do skrajnie niskich(takich że wydaje sie że zaraz silnik ma spaść z poduszek) :cry: Jak sie do tego zabrać :?:

Opublikowano
Świece masz prawidłowe. Przy montażu należy delikatnie wpuścić je w otwór montażowy żeby nie skrzywić elektrod. Wykręć je i sprawdź czy na pewno przerwy między elektrodami są prawidłowe.
Opublikowano
Świece masz prawidłowe. Przy montażu należy delikatnie wpuścić je w otwór montażowy żeby nie skrzywić elektrod. Wykręć je i sprawdź czy na pewno przerwy między elektrodami są prawidłowe.

Przerwe sprawdzałem już w pierwszej kolejności i odstęp między elektrodami był prawidłowy :shock: