Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakie są typowe objawy niesprawnego czujnika(przełącznika) przepustnicy?

Czy po odłączeniu jest jakaś wyraźna różnica w pracy silnika?

Kiedy odłanczam ten czujnik silnik tylko troszkę gorzej reaguje na dodanie gazu, a poza tym przy schodzeniu z obrotów ma pewne tzw. przypierdy.Dodam jeszcze że BUNIA dużo pali mimo wymiany sondy lambda.Jeżdżę głównie na gazie i spalanie to 17-18l /100km po mieście a na trasie 15-16l , jak na tak małą pojemność silnika to chyba za dużo o jakieś 3l.Nie jeżdżę jak wariat !!!

BMW
Opublikowano

Ja mam ten sam silnik i palila mi gazu okolo 17-18l a mam sekwencje czyli nie powinno byc roznicy miedzy benzyna a gazem. Wszystko wrocilo do normy po wizycie u gazownika, zmienil mapy , wuregulowal wszystko itd . Teraz przy lekko ostrej jezdzie pali mi 16l gazu. 150 KM dla mnie to za malo jak na taka kobyle wiec lekkiej nogi nie mam bo musze nadrabiac wyzszymi obrotami.

Co do przepustnicy nie pomoge bo sie nie znam ..

Opublikowano

Rzeczywiście ten silnik trzeba kręcić, bo przecież byle tam golf przy 120km/h potrafi mnie łyknąć i to niestety bardzo irytuje, czuję sie wtedy taki jakiś zagubiony.

Może jednak ktoś coś wie o tym czujniku przepustnicy, czy np wpływa na spalanie i osiągi auta?

BMW