Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Zakupilem Bmw 320D z 99r. przebieg niby 220 tys. km.

Mam pytanie odnosnie tego silnika. Pierwszy raz posiadam diesla i podczas przyspieszania auto dymi. Nie jest to jakis duzy czarny dym ale jednak jest. Czy to ma tak byc ? Czy oznacza to ze silnik jest na wykonczeniu ?? Znajomy ma Golfa 1.9 TDI i podczas przyspieszania zadymi mu ale przez chwile i dalej przestaje. Prosze o wasze sugestie. Dziekuje i pozdrawiam.

GAWOR

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano

Popatrz na Fordy, VW, Mercedesy kilku letnie. Wszystkie diesle dymia jak przycisniesz. Normalne. Poczytaj na tym forum o innych kolorach dymu - te oznaczaja jakies problemy. Czarny dym przy wyprzedzaniu (oczywiscie w granicach rozsadku) przy 10-letnim aucie to norma.

pzdr

Opublikowano
Tak jak kolega wspomniał, to nic złego. W mojej BMW np. przy redukcji idzie wręcz chmura dymu, ale nic się nie dzieje. Kontroluj jedynie stan oleju, bo może gdzieś się zastał np. w wydechu i teraz jest wypluwany ;)
E46 330D :)
Opublikowano
Tak jak kolega wspomniał, to nic złego. W mojej BMW np. przy redukcji idzie wręcz chmura dymu, ale nic się nie dzieje. Kontroluj jedynie stan oleju, bo może gdzieś się zastał np. w wydechu i teraz jest wypluwany ;)

nie zgodzę się na chwilę obecną z przedmówcą :-)

polecam mój temat:

viewtopic.php?f=34&t=99685&p=784407#p784407