Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

dziś byłem na sprawdzeniu błędów na kompie i wywaliło następujące błędy:

52 elektrowentylator

06 EGR

65 Kontrola powietrza doładowania

Możecie mi opisać przyczyny ostatnich dwóch błędów? Napomnę że mam brak mocy przy około 140 -150 km/h nie chce jechać dalej... na niskich biegach jest wszystko ok. Z tego co się orientuje to ma to związek z ostatnim błędem ale co go powoduje ? uszkodzony wężyk od podciśnienia czy może elektrozawór ze słynnym filterkiem w środku?

Proszę jeszcze o wyjaśnienie błędu EGR , czy ten błąd oznacza że ten zawór w ogóle się nie otwiera i nie puszcza spalin do dolotu , czy jak?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Witam,

moim zdaniem zarówno błąd EGR i powietrza doładowania są powiązane, gdyż niewłaściwe funkcjonowanie zaworu powoduje niewłaściwą dawkę powietrza zasilającego. Tak wiec przy wyższych prędkościach może mieć zbyt mało powierza, gdy EGR nie zblokuje dolotu spalin.

Nie wiem dokładnie jaka jest konstrukcja u Ciebie ale może warto się zorientować, czy da radę cokolwiek tam oczyścić, gdyż z powodu nagaru może się wieszać / ciężko chodzić / nie domykać.

Wężyk od podciśnienia warto zrobić, by nie mieć problemu z lewym powietrzem.

Pozdrawiam