Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam szanowne grono!! Teraz mam Ecu z delikatnym programem na 440nm i zastanawiam się czy przed długą trasą nie wsadzić oryginału (mam możliwość zgrania programu na płytkę i wgranie oryginału).

Turbo pięknie pompuje od dołu na 2,2 bara (z atmosferycznym) auto dobrze się zbiera, na oryginalnym programie też jedzie dobrze.

niestety mam gdzieś w świadomości że oryginał to oryginał i producent tak to policzył a nie inaczej,

co o tym myślicie??

Filmik w podpisie pokazuje przyśpieszenie na oryginalnym sofcie na 4 biegu i na oponach 225/45/17.

Pozdrawiam
Opublikowano

2,2 bar - atmosferyczne czyli ok 1,0 bar = 1,2 bar

A co ma się stać w trasie podczas jazdy na modyfikowanym sterowniku ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj jak jechałem załadowanym autem (4 osoby+bagaż) to sprzęgło się delikatnie ślizgnęło na 4 biegu.

Już postanowiłem wgrać oryginała a chipsa przegram na płytkę i jak będzie ochota na powroty to wgram znowu wirusa!

Pozdrawiam
Opublikowano

Ogolnie to trochu mnie dziwi ze kolega ma chipa (czyli go chcial miec) a teraz mowi ze orginal to orginal. Rozwiazanie zgranie softa na cd --- OK ale szkoda ze nie ma mozliwosci montazu przycisku jak w wersjach M i nowy soft sie adoptuje.

Chip chyba dobra sprawa ale pozostale komponenty uklad hamulcowy i sprzeglo zostalo policzone dla orginalnej mocy. In germany trzeba robic nowy przeglad po chipie. Inaczej problem przy kontroli.