Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przekopalem cale forum i nie znalazlem odpowiedzi na kilka swoich pytan:

1) immo w kluczyku (ta mala czarna kostka "wegielek") czy mozna ja wyciagnac i przelozyc do kluczyka z allegro i bedzie dzialac????

2) czy to immo musi miec jakas stycznosc z grotem kluczyka?? u mnie w orginalnym chyba nie ma, po prostu jest zamocowany blisko grotu :?

3) kupilem samochod z jednym kluczykiem, ktorym moge otworzyc tylko drzwi kierowcy, schowek i odpalic auto ---> czy jak zamowie nowy kluczyk w serwisie po numerze auta i wydam na to 600-700zl to czy mam pewnosc, ze bedzie trybic? bagaznik nie byl ruszany ani nic nie bylo grzebane w zamku bagaznika.. jak sprawdzic, czy poprzedni wlasciciel nie wymienil sterownika, stacyjki i zamka w drzwiach kierowct?? :/ w aso chca tylko numer nadwozia do dorobienia kluczyka, a nie chca sprawdzic mi kluczyka ktory mam do auta, zebym przez przypadek nie musial kupowac calego kompletu zamkow - koszt ok 2100zl:/

z gory dzieki za info

Opublikowano

Odpowiem tylko na niektóre pytania...

1. TAK

2. NIE - musi być mniej więcej w tym samym położeniu co w oryginalnym kluczyku. Chodzi o położenie względem pętli indukcyjnej.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
pyt 3. Jak ja kupowałem w aso w warszawie kluczyk do e46 to musiałem oprócz numeru nadwozia dać im kluczyk i oni odczytali z niego jakieś ustawienia i konfiguracje, tak miałem w e46 z 2000r., a nie wiem jak to jest w e36 jeśli wersja z kompem być może że jest podobnie.

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------