Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tez mam takie drgania wymienilem tarcze bo byly juz niezle parapety, i mam di wymiany wachacze przednie, wiec pewnie w tym tkwi problem.

ma ktoś w okolicach wawy kto dobrze i w dobrej cenie zregeneruje mi wachacze? nie widzi mi sie 8 stówek placic za nowe

Opublikowano
ja tez mam takie drgania wymienilem tarcze bo byly juz niezle parapety, i mam di wymiany wachacze przednie, wiec pewnie w tym tkwi problem.

ma ktoś w okolicach wawy kto dobrze i w dobrej cenie zregeneruje mi wachacze? nie widzi mi sie 8 stówek placic za nowe

kolego nie ma żadnej filozofji w regeneracji wachaczy , poprostu kupujesz nowe sworznie i je wymieniasz - potrzebna prasa ,

inna sprawa jest tego typu że w oryginalnych wachaczach sworznie są niewymienne, ale niektórzy wymieniają, :norty:

tuleje wachacza też można kupic bez obudowy i na prasie wymienic

Opublikowano
Daniel e46 ma racje. Tez zastanawiałem sie nad wymiana sworzni ale niezdecydowałem sie poniewaz to zbyt duze ryzyko. Zakupiłem wachacze i sworznie meila HD. Te wachacze maja juz wymienne sworznie takze teraz na bez porad wiem ze nastepnym razem wymienie same sworznie bez problemu no i tez spoojniej sie jedzie :D
  • 7 lat później...
Opublikowano

Witam, chciałem odświeżyć temat. Czy w aluminiowym wahaczu można wymienić sworzeń krótki?

Kupiłem taki sworzeń:

http://allegro.pl/sworzen-wahacza-krotki-bmw-e36-e46-meyle-hd-i5722428146.html

I dzisiaj rano dzwonił do mnie mechanik, że dzwonił do jakiegoś sklepu i pytał po VINie czy można wymieniać w wahaczu sworzeń i odpowiedzieli mu, że absolutnie nie.

To jak to jest? Bo teraz nie wiem czy zamwiać cały wahacz czy jednak nie;/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W teorii sworznie w wahaczach e46 są niewymienne, ale da się wymienić oba korzystając ze sworzni dedykowanych do e36. W sklepie nie muszą tego wiedzieć, bo dostępne są tylko kompletne wahacze do e46, pomijam meyle, bo one są robione w wersji z wymiennymi sworzniami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, chciałem odświeżyć temat. Czy w aluminiowym wahaczu można wymienić sworzeń krótki?

Kupiłem taki sworzeń:

I dzisiaj rano dzwonił do mnie mechanik, że dzwonił do jakiegoś sklepu i pytał po VINie czy można wymieniać w wahaczu sworzeń i odpowiedzieli mu, że absolutnie nie.

W jakim aucie chcesz wymienić sworzeń? Jeśli w E90 to na pewno nie, jeśli w E46 - to tak, pod warunkiem że masz kompletne wahacze firmy Mayle z wymiennymi sworzniami. W standardowych wahaczach sworznie nie są wymienne.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Kupiłem taki sworzeń:

W jakim aucie chcesz wymienić sworzeń? Jeśli w E90 to na pewno nie, jeśli w E46 - to tak, pod warunkiem że masz kompletne wahacze firmy Mayle z wymiennymi sworzniami. W standardowych wahaczach sworznie nie są wymienne.

Ok, dzieki, w e46, ale raczej nie jest to firma Mayle, jutro bede wiedzial. Takze zamawiam nowy caly wahacz. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napiszę jeszcze raz..można wymienić same sworznie w oryginalnych wahaczach e46, producent tego nie przewidział, ale da się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam takie pytanie odnośnie sworznia w wahaczu. CZy takie zachowanie to normalne dla BMW e46:

Bo coś stuka mi z jednej strony i myślałem, że to sworzeń poruszałem i widzę ze się rusza. Myślę sprawdzę jeszcze drugą stronę i tu tak samo. Więc moje pytanie brzmi czy wychodzi na to że mam 2 sworznie wywalone w obu kołach czy takie zachowanie jest normalne dla bmw?

Opublikowano
Jak na moje oko to już są do wymiany i to od kilku miesiecy :duh: nie czules nic wcześniej zanim zaczelo stukac? Auto nie plywalo na koleinach?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobry wybór.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL