Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Load to obciazenie silnika. W moim MS42 mam podobny objaw.

Jak wyglada wykres spalin z przegladu?

Z mojego doswiadzczenia INPA czesto pokazuj parametry poza zakresem. To jest tool dla inzynierow i nie musi miec poprawnych zakresow. Przykaladem jest przeplywka w INPA pokazuje poza zakresem a DIS mowi ze jest ok. Czesto w DIS sa podane parametry srodowiskowe pomiaru (temp, obroty silnika) a INPA tego brak.

Daj zrzut z INPA z bledu z ZKE. Ogolnie ten modul odpowiada za elektronike. Rowniez proponuje zerknac do DIS czy nie bedzie przypadkiem komentarza jakiegos.

Tu przyklad INPA wywyalal mi blad w silniku o uszkodzeniu jednego czujnika. Ten czujnik jest montowany tylko w wersji USA. DIS juz o tym informuje.

W ZKE jest wiele wyjsc nie wykorzystanych szczegolnie ze sa 2 type ZKE high i low. Na wszystko wplywa kodowanie tego modulu.

Opublikowano
Dzisiaj wykasowałem błędy i na rezie ok. Po ostrej jezdze pokazuje błędy o przepływce czasami potrafi spadac z obrotów jak by brakowało paliwa. Pulse duty factor i.s controler- wartość w "%" tolerancja od -10 do 10- wartość odczytu około 39,8. - co to oznacza dosłownie
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano