Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moze ktos z Was zetknal sie juz z czyms takim, odpisze mi i w ten sposob oszczedzi mi nerwów:) Nie zaleznie z jaka STAŁĄ prędkościa jade w aucie slychac dziwne buczenie. Jak tylko puszcze gaz i auto zwalnia - buczenie ustaje. Jak tylko troche wcisne pedał zeby wyrownac predkosc znowu buczy - przyspieszam buczyc przestaje. Nie jest to na pewno nic powaznego ale wyprowadza mnie z rownowagi... no jedziesz na tempomacie 110km/h i caly czas takie buczenie. Osluchiwalem juz auto podczas jazdy ze wszystkich stron ale nie nie wiem skad to dochodzi. Jak stoje w miejscu i daje gazu to nic nie slychac - tylko podczas jazdy. Macie jakies pomysly?

Opublikowano

niestety, objaw jest bardzo niepokojący bo może wiązać się z większymi kosztami,

nie chcę straszyć Kolegi ale miałem to samo i dyfer poszedł do wymiany - buczenie ustało w 100% (opis objawów zgadza się w 101%, auto identyczne)

na początek proponuję wymienić olej w dyferencjale, koszt oleju ok. 96zł + 1zł "uszczelka"pod śrubę w ASO BMW - wymiana samodzielna :-)

Opublikowano

Uuuuu :shock:

Dyfer powiadasz? Mam nadzieje ze to nie to samo co u CIebie. A tez Ci sie zmieniala czestotliwosc tych dzwiekow w zaleznosci od predkosci? U mnie to przypomina cos takiego jak sprzezenie w radiu w polonezie jak uklad zaplonowy zakłucał radio. Olej tak czy siak mialem wymienic wiec zaczne od tego - a noz pomoze. A mozesz powiedziec ile dales za dyfer?

Opublikowano
Uuuuu :shock:

Dyfer powiadasz? Mam nadzieje ze to nie to samo co u CIebie. A tez Ci sie zmieniala czestotliwosc tych dzwiekow w zaleznosci od predkosci? U mnie to przypomina cos takiego jak sprzezenie w radiu w polonezie jak uklad zaplonowy zakłucał radio. Olej tak czy siak mialem wymienic wiec zaczne od tego - a noz pomoze. A mozesz powiedziec ile dales za dyfer?

Nie miałem poloneza ;-) choć wypadało zacząć od takiego "tylnionapędowca" ;-)

za dyfer dałem ok. 500zł (tanio kupiłem z przebiegiem 40tys)

zmiana w warsztacie od 300 nawet do 800zł (ja zmieniałem sam)