Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów. Moim problemem jest zapach paliwa w kabinie po otwarciu okien.Czym może to być spowodowane,czyżby jakaś nieszczelność zbiornika lub kanałów dolotowych? Nadmienię,że zapach paliwa jest również w bagażniku.Może ktoś z szanownych kolegów spotkał się już z taką sytuacją i pomoże mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję.
Opublikowano
Zapach paliwa zawsze oznacza jakąś nieszczelność. Jeżeli czuć w bagażniku to podejrzewam że to coś przy zbiorniku. Będziesz musiał skorzystać z kanału lub podnośnika kolumnowego. Trzeba obejrzeć dokładnie zbiornik i rurę wlewu paliwa pod kątem wycieków. Jeżeli masz diesla nie powinno być problemów bo będzie widać tłuste zacieki. Jeżeli to benzyna może być trudniej bo to paliwo szybko odparowuje. Zajrzyj też koniecznie od góry w miejsce montażu pompy paliwa i czujnika poziomu.
Opublikowano
E 46 1.9B pawelj5 dzięki za podpowiedź-na początku myślałem,że ta nieszczelność może znajdować się przy wlewie paliwa od strony bagażnika,ale wszystko rozebrałem i było ok. Jakbyś mógł to podpowiedz mi jak najszybciej dostać się do pompy paliwa? Czy jest ona pod tylną kanapą.To jest moja pierwsza BUMA więc troszkę błądzę po omacku.Pozdro
Opublikowano
Nie znam dokładnie budowy E46, ale jeżeli koło zapasowe jest w podłodze bagażnika, to zbiornik będzie pod kanapą. Zdemontuj siedzisko. W podłodze powinny znajdować się dwie prawdopodobnie okrągłe zaślepki. Pod jedną jest pompa paliwa, a pod drugą czujnik poziomu paliwa.