Skocz do zawartości

[e46] Wentylator klimy przed lub za chłodnicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czemu e46 320 M52 niektóre mają wentylator klimy przed chłodnica a niektóre za nią od czego to zależy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W M52 zawsze jest z przodu elektryczny od klimy a od strony silnika visco. Nigdy nie było w tym motorze przed lub za.
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor

http://img9.imageshack.us/img9/3093/klimaprzedch.jpg

Też tak mysłalem ale widze że nie które M52 mają ja pzred i nie mają osłony na wentylator z drugiej strony takie wentylatory są w silnikach 4 cylindrowych czyżby takie wały były na naszym wspaniałym rynku z drugiej ręki tan jest akurat z allegro

i następny

http://moto.allegro.pl/item684306349_bmw_e_46_xenon.html

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hmmm ten z linku na allegro dziwnie wygląda, zobacze u siebie czy też jest takie wzmocnienie przed chłodnicą. M52 miały na 100 % visco do chłodzenia płynu w silniku więc do klimy osobny elektryczny musi być. Chyba, że to jakieś rzeźby. Zdjęciami z ogłoszeń bym się nie sugerował.
Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U mnie wygląda tak jak na tym ostatnim zdjęciu. Moja jest z 09/1999 czyli modelowo rok 2000
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor
Właśnie i to sie wydaje normalne
Opublikowano
witam,mam coupe 323 z silnikiem m52 i mam tak jak te z alegro jeden wentylator elektryczny bez zadnej wiscozy, pytałem w serwisie stwierdzili po numerach ze tak ma być i tak wychodziły.