Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że mam na rancie gumy zadzior, pod nim jest dalej guma, nie widać zbrojenia itp. Trzeba interweniowac, czy eksploatować bez obaw? Jadę na urlop niebawem i chciałbym wiedzieć co dalej z tym robić ewentualnie.

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/1guma.jpg

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/2guma.jpg

Opublikowano

ja tez bym podkleil,w koncu jedziesz na wakacje.

nie bedziesz musial o tym myslec jadac autostrada :mrgreen:

Opublikowano

ja w ostatecznosci bym sprobowal samemu,bo jezdzic z tym chyba nie dalbym rady.

nie wiem jak reaguje klej z opona ale na chlopski rozum przeciez jej nie rozpusci :?

Opublikowano

A ja bym zostawił i jechał dalej spokojnie. Przecież to tylko zadzior na zewnętrznej powierzchni gumy, która nie spełnia funkcji nośnej. Wulkanizatorzy nie chcą tego robić bo wiedzą, że to żaden problem i rzeczywiście - nie bardzo jest tak to skleić. A klejenie tego zadnym Super Glue nie ma sensu bo pusci po kilku kilometrach.

Ale - zadzior jest przy samym rancie felgi, a to powstaje często przy zbyt gwałtownym najechaniu na coś ostrego - dziurę, krawężnik. I jeżeli tak właśnie się stało, to nie masz gwarancji, że nie puściły kordy wewnątrz. Jeżeli więc jestes pewien, że nic takiego się nie stało to możesz jechać spokojnie.

Szerokości życzę

Y

Opublikowano

Jeżeli więc jestes pewien, że nic takiego się nie stało to możesz jechać spokojnie.

Jestem pewien że na żaden krawężnik nie najechałem, bądź dziurę, felga jest idealna, a w razie bliskiego kontaktu z krawężnikiem powinna ucierpieć. Kupiłem z 3 zł malutką tubkę kleju wulkanizacyjnego i spróbuję ten zadzior kleić.

Opublikowano
nie klej i nie przejmuj sie to nic nie jest!!! chcac tozkelic (co uwazam za bezsensowne dzialnie) musisz najpierwzwszlifowac deliktanie obie warstwy a to chyba nie ma sensu takze daj sobie spokuj i smigaj na urlop!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i