Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy mam od jakiegoś czasu problem z dosyć mocno parującymi lampami Xenonowymi w E46 z 2004 roku. Wczoraj zdjołem ramkę zabezpieczającą (górną) i bez zdejmowania kloszy zauważyłem, że klosze - prawy i lewy - są "trochę" popękane w jednym miejscu - na styku z migaczem. Moje pytanie jest takie - czy ktoś może próbował naprawiać takie uszkodzenia? Klejenie, "spawanie", uszczelnianie????? Nowe klosze to koszt ok. 300 PLN, jako, że problem mam z dwoma zastanawiam się nad możliwością naprawy......pęknięcia są niewidoczne bez zdjęcia górnej osłony i migacza....klosze lamp są firmy "AL" - czyli chyba poliwęglan...

dzieki , pozdrawiam

michal

• Zarejestrowani
Opublikowano
A gdzie widziałeś klosze za 300zl O_O Ja jak jeszcze miałem e46 do swojej z xenonami kupowałem klosze po 80zl za szt w Lubinie na giełdzie. Gostek na allegro też się ogłaszał>D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Oczywiście nowe , oryginalne :)

Tak na poważnie - w mototecu ~270 PLN sztuka. Na allegro nie znalazłem...:( jak bym znalazł nie było by dla mnie problemu z używanymi....

pozdro!

Opublikowano

jak pęknieć nie widać z zewnątrz to silikonem to załatw,

270 / szt to troche dużo ,

ja w aso za klosze do coupety płaciłem tez 270 ale za komplet

Opublikowano

Sprawdz kolego czy uszczelki pod kloszami nie sa popekane.Ostatnio zdejmowalem klosze aby je polerowac(nawiasem mowiac gdybym wiedzial ze kosztuja 200 zlotych to bym je chetnie kupil, ale nie mam czasu szukac, a w necie nic nie znalazlem) i zauwazylem ze uszczelki byly skruszale mam auto z 2002 roku.

Uszczelki wyczyscilem i posmarowalem niewielka iloscia silikonu(tylko w rowku ktore pozostawily klosze), zamontowalem spowrotem klosze i problem minal.

Opublikowano
A macie może taki problem, że klosze są jakby mocno zakurzone od środka? Można to ewentualnie jakoś wyczyścić?
E46 330D :)
Opublikowano

Pewnie ze mozna - tylko trzeba je zdjac.Wlasnie dla tego tez je zdejmowalem!

Nie probuj tylko czyscic tych chromowanych elementow wokol zarowek -jezdeli juz to jedynie SUCHYM pedzelkiem!!!!

Opublikowano

nie próbuj też czyścić kloszy od środka, wyrysujesz je

ja kupiłem nowe klosze, przejechałem szmatką do kurzu bo troche pyłu padło na klosz , i cały sie zrysował :mad2:

także jak kolega mówi , pędzelek lub sprężone powietrze