Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dołączyłem moje pytanie do innego wątku ale tam chyba nikt już nie zagląda, stąd osobny temat Ostatnio myjąc auto zauważyłem, że woda lejąca się do odpływu po maską, wypada nad progiem. Chodzi mi o te odpływy obok zawiasów maski. Zawsze myślałem, że woda powinna mieć ujście pod autem(?). Na fotce zaznaczyłem odpływ, a strzałką obecne ujście wody. Wielka prośba dla ludzi dobrej woli o sprawdzenie jak jest u Was:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0509/new2ac6b.jpg

I oczywiście pytanie wynikające z poprzedniego - jak do tych odpływów dojść? Zdjąć osłonę nadkola? Szukałem na realOEM jak dokładnie przebiega takie odprowadzenie wody ale coś mi nie za bardzo to wyszło. Nie pamiętam też, żebym kiedykolwiek pod autem widział takie ujście, może dlatego, że mocno zasyfione?

Opublikowano
mnie też ścieka dziurką pod progiem, na to wygląda że takie ma ujście.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No mi właśnie ścieka ale NAD progiem, nie pod.