Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj podniosłem raz jedno raz drugie koło tylne, wrzuciłem na luz podniosłem pierwsze lewe i co sie okazało niewiem czy tak ma byc ale ma opór i słychac huczenie tak jakby tarł metal o metal i prawe to samo niewiem czy tak ma byc czy łozyska sa pozacierane na poczatku pomyslałem ze moze koła sa za mocno dokrecone. czy u was tez tak jest?
Opublikowano

Uuu pewnie, że kręcił, ja nawet licznik zamknąłem ;)

A tak na serio może łożyska w kołach. Osłony ewentualnie trą o tarcze.. hmm.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli opór jest spory, to może zapiekły Ci się klocki, a dokładniej tłoczki. Wtedy klocki są za bardzo dociśnięte do tarcz i trą. Efekt uboczny to spore grzanie się felg. I uprzedzając dalsze wątpliwości, może się to spokojnie stać w obu kołach na raz, ja tak miałem (ino z przodu :D ).
Opublikowano

No własnie tak to wygladało jakby osłony tarły o tarcze bo jesli wybrac ta opcje to czemu tak sie dzieje czyzby zle dobrana felga? bo jesli tłoczki sa zatarte to wiadomo siadły i niema tematu, nieraz własnie mialem wrazenie ze jak delikatnie przycisnałem pedał hamulca to tak jakby cos popusciło.

A czy jesli tłoczki sie zapiekły ( przegrzane) to czyms to musiało byc spowodowane a ja tam nie jezdze jak w alpach hamulec gaz ogien hamulec itd moze płyn juz nie taki :roll: