Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. przed wymianą uszczelniacza w moscie wyleciał mi prawie cały olej z mostu. i było słychac dziwny dziek wydobywający sie z mostu. zalałem go jakim zwykłym olejem przekładniowym i ów dziwek nie znikł. pomyslałem ze zły olej wlałem . kupiłem zimer 30zł, olej w serwisie bmw 1. litr 80zł. po odkreceniu wału co nie było łatwo sprawą ukazał sie wałek w moscie. chyciłem go ręką i ruszałem gora i dół i był luz uuuuuuuuuuu. ktores łozysko ma luz tylko teraz które??? ale wymieniłem zimer dokreciłem srobe dosyc mocno z mysla ze łózysko stożkowe sie jakos przesunie w głąb mostu i sie bedzie oki. ale nic to nie dało. sręciłem wszystko do kupy zalałem olej i test . i {kurczaczek} . dalej wyje. i teraz ju zwiem dlavczego mi plej wyleciał. łozysko miało luz i rozwaliło zimer. dziwny dziwek daje sie usłyszec przy jedzie ze stałą prędkościa. jak zdjeme noge z gazu ginie jak tylko dodam troche gazu juz jest ten dziwiek.wcisne "gaz do dechy" nie dziweku. tylko przy stałej prędkości. i teraz prosze o pomoc. co robic!!! łożysko kupic to bedzie duuuzy koszt w aso chyba tylko ktore sa dwa łozyska,. kupic most na allegro to pewne ryzyko. CO ROBIC.
Opublikowano
dyfer złom :hand: naprawa nie opłacalna jedno łożysko (timken) po znajomości dostałem za 80zł a są dwa na ataku i dwa na bokach razem 4 ...i zmieniłem po naprawie okazało się ze luzy na łożyskach uszkodziły tryby dyfer wył żadna regulacja nie pomogła . więc kolego proponuję ci kupić nowy sprawny dyfer taniej ci wyjdzie ... masz dyf. na małej głowie to drogo cię nie wyjdzie używka -do300zł nowy 6400zł (pytałem w bmw ) twój dostał ognia od kogoś może nawet i od ciebie więc tak to jest :wink: kto pali gumę to i dyfer może szukać nowy ja miałem ze szperą i też poszła na złom teraz już nie robię takich manewrów :twisted2: mam 3 w zapasie jeszcze bo udało mi się tanio wyrwać tak na wszelki wypadek :D ja z allegro kupiłem 4 dyfry i jechałem po nie aż do warszawy hurtem brałem i nie było ryzyka tylko trzeba się znać na tym jak poznać uszkodzony dyf od sprawnego :mrgreen: