Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam !! zakupiłem 5-tke z silnikiem 2,5 benz z 1996 i jest cos nie tak ze skrzynia(chyba?) obiaw jest taki biegi w gore zmienia idealnie ale jak zwalniam i ma zmienic z 2-go stopnia na pierwszy to wtedy odbywa sie to z odczuwalnym szarpnieciem tak jakby w manualu za szybko puscic sprzeglo :( jezeli mozecie to podpowiedzcie co to moze byc i do kogo sie z tym udac w woj. podkarpackim ( olej i filtr juz wymieniłem,dalej to samo) :cry2:
Opublikowano
nie wiem jak mocne to szarpniecie jest - niektore skrzynie moga szarpnac przy redukcji - to narmalne - ale jak jest to szrpniecie bardzo mocne to cos jest nie tak....... pewnie masz skrzynie 5hp18 ( taka jak moja ) wiec o zadnych szarpnieciach nie moze byc mowy !!!!!!!!! ta skrzynia zmienia biegi perfekcyjnie ( jak jest dobra oczywiscie ) ...... moze to wina sterowania....
Opublikowano
Takie małe sprostowanie .... nie "komputer" ale bardziej "sterownik", jest w tym samym miejscu gdzie sterownik silnika. W e32 w skrzynce po prawej stronie pod szybą.
Opublikowano
Mam cały komputer do skrzyni 5hp18, podjedź do mnie to przełożymy i sprawdzimy.

Jesli nie pochodzi od E39 to nie radze probowowac. Komputer pochodzacy

z innego auta bedzie mial inny program, inne wartosci progowe obrotow, momentu, cisnien itp. Uklad hydrauliczny z innego auta od 5HP18 mozna

przelozyc ale tylko po niezbednych adaptacjach ktore moze wykonac tylko

specjalista od automatow.

Mozna narobic wiecej szkody, niz jest obecnie - na poczatku proponowal

bym zrobic komputerowa diagnostyke skrzyni.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
ok !! najpierw pojade na diagnostyke do znajomka bo ma komp.serwisowy (chyba) i zobaczymy co pokaże dam znac czy beda bledy i jakie