Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z Was ma może wiedzę na temat tego jaką funkcje spełnia ten zielony kapturek na końcu wtrysku zaznaczony strzałką ??

%5B600%3A480%5Dhttp%3A//img32.imageshack.us/img32/3892/plika.jpg

Na jednym z wtrysków brakuje mi takiego kapturka :?

Nie wiem czy mogę jeździć bez niego ?? czy on w jakiś sposób rozprasza paliwo ?? czy tylko/aż trzyma tą gumkę uszczelniającą wtryski w kolektorze

Kolejny z kapturków też jest nadpęknięty . . .

Dodam że auto nie jeździło nigdy na gazie . . .

silnik to M52

Dzwoniłem do ASO i powiedzieli mi że ta część (zielony kapturek) występuje jedynie z wtryskiem a jak próbowałem go przełożyć z innych wtrysków to niestety jest to nie możliwe bo pękają . . .

Czy muszę wymienić ten wtrysk bez kapturka i ten z nadpękniętym zielonym kapturkiem ? czy mogę tak jeździć ?

.
Opublikowano
nie wiem czy jest potrzebny lub czy można jeździć bez niego ale jak zdejmujesz z innego wtrysku to wsadź go do gorącej wody wcześniej może zmięknie i będzie go mozna zdjąć bez połamania
Opublikowano
nie wiem czy jest potrzebny lub czy można jeździć bez niego ale jak zdejmujesz z innego wtrysku to wsadź go do gorącej wody wcześniej może zmięknie i będzie go mozna zdjąć bez połamania

hmmm. . .

to też metoda, bedzie można spróbować . . . thx

Może ktoś jednak zna funkcję tej osłonki wtrysku ?? :(

.